Βέροια Ρεπορτάζ Τοπικά

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Αποκριάτικο γλέντι με άψογη οργάνωση και πολύ κέφι

Πάντα η παρουσία του Λυκείου Ελληνίδων έχει τη σφραγίδα της άψογης οργάνωσης οτιδήποτε κι αν επιχειρήσουν να παρουσιάσουν. Ακόμη και τα αποκριάτικα γλέντια τους είναι με προσοχή οργανωμένα και πετυχαίνουν το στόχο του,ς τη διασκέδαση  όσων συμμετέχουν.

Ο χθεσινός χορός ή καλύτερα το γλέντι, για να χρησιμοποιήσουμε τη λαϊκή λέξη που ταιριάζει περισσότερο, έγινε στο “Ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον” και συγκέντρωσε, όπως πάντα, πολύ κόσμο που διασκέδασε χορεύοντας μέχρι τις πρωινές ώρες.

Με παρόντες το Δήμαρχο Βέροιας Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη  Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, αλλά και τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, η Πρόεδρος του Λυκείου κ. Έλλη Μάλαμα έτσι απευθύνθηκε σε όλους, προλογίζοντας:

“Επίσημοι καλεσμένοι, αγαπητοί μας φίλοι
Για άλλη μια φορά όλοι μαζί!

Εμείς, ως Λύκειο Ελληνίδων της πόλης μας, της Βέροιας, έχουμε αποδείξει με την συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία μας πως όχι μόνο δεν φοβόμαστε τον χρόνο, αλλά τον σεβόμαστε και τον τιμούμε, διασώζωντας και καταγράφοντας αθόρυβα, αγόγγυστα, μαρτυρίες απλών ανθρώπων, πολύτιμα θυμήματα, μια ανεκτίμητη προσφορά στις νεότερες γενιές.

Η άρρηκτη σχέση των Ημαθιωτών με το Λύκειο Ελληνίδων της Βέροιας, η περηφάνια για τον τοπικό πολιτισμό, η  εμπιστοσύνη που χτίστηκε βήμα-βήμα, μας καθιστά υπεύθυνους για την ευχαρίστησή σας. Γι’ αυτό  προσπαθούμε κάθε φορά να σας παρέχουμε την καλύτερη μουσική, το ομορφότερο περιβάλλον και ευελπιστούμε την πιο μεγάλη και χαρούμενη παρέα.

Και, για να θυμηθούμε και τους στίχους του γνωστού τραγουδιού…”να μας έχει ο Θεός καλά πάντα ν’ ανταμώνουμε…”

Καλή διασκέδαση!”

Και πραγματικά ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος είδε να πραγματοποιούνται όσα υποσχέθηκε η Πρόεδρος, αφού το μουσικό σχήμα του Τρ. Ασαρτζή, ξεκινώντας με το εξαιρετικό “Εντερλέζι” και συνεχίζοντας με χορούς της Μακέδονίας, της Θράκης αλλά και της Ηπείρου, ξεσήκωσε τους πάντες.

Ιδιαίτερη στιγμή η παρουσία τμήματος του Λυκείου που απέδωσε χορευτικά τη “Φραγκοσυριανή” του Μάρκου Βαμβακάρη, αποσπώντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα.

Ο χορός  συνεχίστηκε και μετά τα μεσάνυχτα με την ποντιακή λύρα του Π. Κωνταντινίδη αυτήν τη φορά…  “Πατρίδα μ’ αραεύω σε…” με τους περισσότερους να συνεχίζουν απτόητοι…

Μια βραδιά  που όλοι χρειάζονταν μετά από από τον εγκλεισμό δύο χρόνων. Γιατί, όπως είπε ο Δημόκριτος, “Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόκευτος”, που  σημαίνει ζωή χωρίς γιορτή είναι μακρύς δρόμος χωρίς πανδοχείο, ( χωρίς ξεκούραση)”.

…………………..

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας