Γράμματα & Τέχνες Θεάματα Μουσική Πολιτισμός Τοπικά

Βέροια – Βασιλική Τσιγγάνικη Ορχήστρα Ουγγαρίας: Εντυπωσιακή μουσική παράσταση

Πέρα από κάθε προσδοκία η χθεσινή εμφάνιση της Βασιλικής Τσιγγάνικης Ορχήστρας Ουγγαρίας σε μια εντυπωσιακή μουσική παράσταση, στον Χώρο Τεχνών της Βέροιας.

Παράσταση, γιατί πέρα από την ορχήστρα των 17 ατόμων, οι τέσσερις χορευτές του σχήματος έδωσαν την  αίσθηση του πλούσιου και πολύχρωμου θεάματος, που ενισχύθηκε και από τραγούδια του τόπου τους.

Εξαιρετικοί οι χορευτές, που συμπλήρωσαν την τελική εικόνα καταχειροκροτούμενοι, αλλά η ορχήστρα ήταν εκείνη που είχε το βάρος της συνεχούς παρουσίας πάνω στη σκηνή εντυπωσιάζοντας και ενθουσιάζοντας το κοινό με τη δεξιοτεχνία της και το ρεπερτόριό της.

Ορχήστρα όχι μόνο με δέκα  καταπληκτικούς βιολιστές αλλά και πνευστά, κρουστά, βιόλες και βιολοντσέλα. που έδεναν σε ένα συναρπαστικό σύνολο.

Δεξιοτεχνία, (αποτέλεσμα σπουδών και εμπειρίας), πάθος, αλληλοσεβασμός και θαυμασμός, που ήταν ολοφάνερος, (όταν το ένα βιολί έδινε τη θέση του στο άλλο για παίξει το ρόλο του μαέστρου), έδωσαν μια τελική εντύπωση ισότητας σε ένα σύνολο, που δεν ήξερες ποιον από τους καλλιτέχνες να πρωτοθαυμάσεις.

Ρεπερτόριο; Εκρηκτικό! Τα ωραιότερα κομμάτια της τσιγγάνικης μουσικής, παγκόσμια γνωστά, γέμισαν τον χώρο, έχοντας όλα μελωδίες που συγκινούν. Αν έχει ειπωθεί πως κανένα άλλο όργανο δεν μπορεί να μιμηθεί το κελάηδισμα των πουλιών, αυτό το νιώσαμε χθες να επιβεβαιώνεται από τους βιρτουόζους βιολιστές της Ορχήστρας.

Ένα μόνο ήταν αρνητικό στη χθεσινή βραδιά, η μικρή παρουσία κοινού. Εκείνο, όμως, που έκανε την αξία της ορχήστρας ακόμη μεγαλύτερη ήταν το ότι έπαιξε σαν να να ήταν η αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο. Και αμφίδρομα, το χειροκρότημα που εισέπραξε ήταν αντιστρόφως ανάλογο με το πλήθος του κόσμου. Ενθουσιασμός που επιβράβευσε μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική παρουσία στην πόλη μας!

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας