Βέροια Κοινωνία Συν & Πλην Σχόλια Τοπικά

Οι μανάδες του Συλλόγου ΜΑμΑ δηλώνουν με αποφασιστικότητα την παρουσία τους / Μια φωτογραφία σύμβολο

Συγκλονιστική η φωτογραφία της Ελένης Γεωργιάδου – Στεφανάκη, προέδρου του Συλλόγου ΜΑμΑ, που πέρασε μαζί με άλλες μανάδες και τα παιδιά τους, {παιδιά με το φάσμα του Αυτισμού), στη σημερινή παρέλαση για την απελευθέρωση της Βέροιας από τον οθωμανικό ζυγό.

Η φωτογραφία αποτυπώνει την αγέρωχη αποφασιστικότητα που διακρίνει αυτήν τη μάνα αλλά και όλες τις άλλες, που  διεκδικούν με πάθος για τα παιδιά τους όσα τους ανήκουν, σε μια κοινωνία ισότητας και  αλληλεγγύης.

Κάποτε αυτές οι μανάδες όχι μόνο δεν διεκδικούσαν, αλλά και έκρυβαν το πρόβλημά τους, προκαλώντας ανεπούλωτα τραύματα στις ίδιες και τα παιδιά τους.

Ο Σύλλογος ΜΑμΑ από τότε που ιδρύθηκε έχει ανατρέψει τα ταμπού γύρω από το θέμα του Αυτισμού, που ο κόσμος πολύ λίγα ήξερε για την ύπαρξή  και τις ιδιαιτερότητές του.

Αν πάρουμε υπόψιν μας πως ο Αυτισμός δεν είναι διαγνώσιμος στην κύηση, ούτε θεραπεύσιμος, είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να μας αγγίζει όλους.

Ο ΜΑμΑ ήδη έχει καταφέρει να αποκτήσει γραφεία και ένα αυτοκίνητο για τη μεταφορά των παιδιών, μετά από μεγάλη κινητοποίηση μελών και φίλων,  όπως η οικογένεια του  Άλκη Καμπανού, κάτι που μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά τους.

Μια ευνομούμενη Πολιτεία, όμως, οφείλει να μεριμνήσει για όλα, όσα αυτά τα παιδιά χρειάζονται, ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητες των προβλημάτων τους.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων