Ελλάδα Κόσμος

Eurostat: Στο 11,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 9,1% στην Ευρωζώνη

Νέα μικρή επιβράδυνση κατέγραψε τον Αύγουστο ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Παραμένει ωστόσο σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, και πολύ μακριά από τον Αύγουστο του 2021, όταν ο ετήσιος πληθωρισμός είχε καθοριστεί στο 1,2%.

Σύμφωνα με τη Eurostat στην Ελλάδα ο εναρμονισμένος πληθωρισμός για τον μήνα που τελειώνει σήμερα διαμορφώθηκε στο 11,1% από 11,3% τον Ιούλιο και 11,6% τον Ιούνιο.

Συνολικά στην Ευρωζώνη, οι τιμές καταναλωτή σκαρφάλωσαν στο 9,1%, από 8,9% τον Ιούλιο, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό, με τις ανατιμήσεις να παραμένουν εκρηκτικές στο μέτωπο της ενέργειας, αλλά και σε βασικά είδη διατροφής.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, η ενέργεια έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Αύγουστο (38,3%, έναντι 39,6% τον Ιούλιο) και ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (10,6%, έναντι 9,8% τον Ιούλιο), η ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (5,0%, έναντι 4,5% τον Ιούλιο) και υπηρεσίες (3,8%, έναντι 3,7% τον Ιούλιο).

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας