Κοινωνία

Μια μικρή νίκη: Απετράπη προσωρινά ο πλειστηριασμός του σπιτιού της Ιωάννας Κολοβού

Μια μικρή νίκη κατά των πλειστηριασμών μετά το κύμα συμπαράστασης στην χαμηλοσυνταξιούχο. Πλήθος πολιτών εμπόδισαν έξωση στα Άνω Ιλίσια διώχνοντας τους αστυνομικούς και τον δικαστικό κλητήρα τουλάχιστον ως το τέλος του μήνα

Μετά από πολύωρη ένταση σήμερα έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού στα Άνω Ιλίσια, η διαδικασία της έξωσης ανεστάλη προσωρινά, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Ο δικαστικός επιμελητής και οι άνδρες της αστυνομίας, που ζητούσαν νωρίτερα από τους διαδηλωτές να ανοίξουν τον δρόμο της εισόδου για να προχωρήσει η έξωση, αποχώρησαν τελικά με το πλήθος να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Από το πρωί δεκάδες αλληλέγγυοι από συλλογικότητες και τη γειτονιά της γυναίκας κι εκπρόσωποι παρατάξεων του Δήμου Ζωγράφου βρέθηκαν στο πλευρό της ώστε να εμποδίσουν την προσπάθεια να την πετάξουν έξω από την κατοικία της, την πρώτη και μοναδική της κατοικία.

«Κάτω από χέρια από τη λαϊκή κατοικία» έγραφε το πανό των συγκεντρωμένων, που φώναζαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και υπενθύμισαν με γκράφιτι στην άσφαλτο, έξω από την πολυκατοικία, ότι «η στέγη είναι δικαίωμα».

Η συγκέντρωση έγινε μετά από καλέσματα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών, της Επιτροπής φορέων και σωματείων Ζωγράφου κατά της ακρίβειας και το κύμα συμπαράστασης, που είχε ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα υπέρ της.

Η κατοικία της χαμηλοσυνταξιούχου και επί 40 χρόνια συνεργάτιδας του Μίκη Θεοδωράκη βγήκε στο «σφυρί» για χρέος 15.000 ευρώ από κάρτες και όχι από δάνειο ή υποθήκη. «Σήμερα είχαμε μια νίκη. Ο δικαστής έδωσε παράταση» είπε η ίδια το μεσημέρι.

«Όσο είμαι εγώ δεν θα μπούνε»

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπούνε. Όσο είμαι εγώ δεν θα μπούνε» δήλωσε νωρίτερα στο Open. «Μέσα στο σπίτι δεν θα μπει ο κύριος δικαστικός κλητήρας, που την προηγούμενη φορά με έβρισε με άσχημη κουβέντα και με απείλησε. “Θα έρθω με μεγάλη αστυνομική δύναμη κ. Κολοβού για να σας πετάξω έξω. Να δείτε τότε”. Αυτό ακριβώς μου είπε» πρόσθεσε.

«Έχουμε στείλει γράμματα σε όλους. Από τον πρωθυπουργό μέχρι τον κ. Γεωργιάδη και όλα τα αρμόδια υπουργεία. Κανείς μα κανείς δεν απάντησε» είπε αλλά εξήγησε πως πρόκειται για στοιχειώδες συνταγματικό δικαίωμα αναφερόμενη στην ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας.

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

«Στην ουσία δεν υπάρχει χρέος» σημείωσε αφού ανέφερε πως τα τραπεζικά ιδρύματα της παίρνει το σπίτι με τεράστια αισχροκέρδεια και πονηριά αφού εκείνα της πρότειναν συμψηφισμό του ποσού των καρτών και εκείνη δέχτηκε καλή τη πίστει.

Σε χθεσινή ανάρτηση η κ. Κολοβού εξηγούσε για ακόμα μία φορά: «Το μοναδικό σπίτι που έχω και που η Τράπεζα χωρίς να έχω πάρει κανένα δάνειο, με “μοχθηρή” πονηριά τρωκτικού και καταπατώντας κάθε στοιχειώδη έννοια συνταγματικού δικαίου, το πούλησε σε έναν προφανώς γνωστό της, με τις γνωστές “συναλλαγές” που κάνουν μαζί».

efsyn

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας