Παιδεία

Σχολεία: Πότε κλείνουν Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

———

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Oι μαθητές ήδη ονειρεύονται μπάνια, διακοπές, ξεκούραση

Η τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια είναι η 20ή Μαΐου, για τα Γυμνάσια η 30ή Μαΐου και για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά η 15η Ιουνίου.

Οι εξετάσεις στο Γυμνάσιο θα διεξαχθούν 1-15 Ιουνίου και στο Λύκειο από 23 Μαΐου έως 15 Ιουνίου.

Πότε προάγεται ο μαθητής

Ο μαθητής κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης, όταν έχει σε κάθε μάθημα βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δέκα (10) ή όταν έχει γενικό μέσο όρο βαθμών ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δεκατρία (13).

Αν δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης, ο μαθητής παραπέμπεται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, πριν την έναρξη των μαθημάτων του επόμενου σχολικού έτους, δηλαδή στη δεύτερη εξεταστική περίοδο, σε επαναληπτική εξέταση στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσής του είναι μικρότερος από δέκα (10), εφόσον ο αριθμός των μαθημάτων αυτών δεν υπερβαίνει τα τέσσερα (4).

Οι κατ’ ιδίαν διδαχθέντες και οι στρατεύσιμοι μαθητές εξετάζονται, κατά το πρώτο εικοσαήμερο του Ιουνίου.

Τα αποτελέσματα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 με εξαίρεση τα αποτελέσματα των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων, στρατευσίμων ή μαθητών/τριών που απουσίαζαν δικαιολογημένα, τα αποτελέσματα των οποίων εκδίδονται με το πέρας των εξετάσεών τους.

Επισημαίνεται, ότι σε ό,τι αφορά τους ελέγχους προόδου του δευτέρου τετραμήνου, αυτοί αποστέλλονται στους κηδεμόνες των μαθητών/τριών έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για τους μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ έχουν προγραμματιστεί στις 3-10 Ιουνίου, ενώ για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ στις 2-17 Ιουνίου.

Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας