Κορωνοϊός Κόσμος

Κορυφαίος Γερμανός Καθηγητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εμβόλια Covid

———-

Έπειτα από περίπου μισό εκατομμύριο περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών, ο καθηγητής Harald Matthes κάλεσε τους γιατρούς να “αναλάβουν δράση”

4 Μαΐου 2022 – RT

Ο καθηγητής Harald Matthes του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charite του Βερολίνου δήλωσε την Τρίτη ότι έχει καταγράψει 40 φορές περισσότερες “σοβαρές παρενέργειες” από τους εμβολιασμούς Covid-19 από ό,τι έχουν αναγνωρίσει οι επίσημες γερμανικές πηγές. Καθώς ο Matthes καλούσε τους γιατρούς να μιλήσουν για όσους φέρονται να έχουν υποστεί βλάβες, ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer έδωσε στη δημοσιότητα μια παρτίδα δεδομένων που προφανώς δείχνουν ότι το εμβόλιο της ήταν πολύ λιγότερο αποτελεσματικό από ό,τι ισχυριζόταν.

Ο Matthes διεξάγει εδώ και ένα έτος μελέτη με τίτλο “Προφίλ ασφαλείας των εμβολίων Covid-19” και έπειτα από έρευνα σε 40.000 εμβολιασθέντες, παρατήρησε ότι ένας στους 125 έχει αντιμετωπίσει “σοβαρές παρενέργειες”, μετέδωσε την Τρίτη το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR.

“Ο αριθμός αυτός δεν προκαλεί έκπληξη”, εξήγησε ο Matthes. “Αντιστοιχεί σε ό,τι είναι γνωστό από άλλες χώρες, όπως η Σουηδία, το Ισραήλ ή ο Καναδάς. Παρεμπιπτόντως, ακόμη και οι κατασκευαστές των εμβολίων έχουν ήδη διαπιστώσει παρόμοιες τιμές στις μελέτες τους”.

Ωστόσο, ο Matthes υποστήριξε ότι αυτό το προφίλ κινδύνου είναι 40 φορές υψηλότερο από αυτό που σημειώνει το Ινστιτούτο Paul Ehrlich (PEI), η υπηρεσία του υπουργείου Υγείας που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των εμβολίων στη χώρα. Το PEI αναφέρει επί του παρόντος ότι σοβαρές αντιδράσεις εμφανίζονται μόλις σε 0,2 ανά 1.000 δόσεις εμβολίου που χορηγούνται.

Ορισμένες από τις επιπτώσεις που έχει καταγράψει η ομάδα του Matthes περιλαμβάνουν πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις, φλεγμονή της καρδιάς, δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και νευρολογικές διαταραχές. Με 179 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου να έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής στη Γερμανία, ο Matthes υποστήριξε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν έως και “μισό εκατομμύριο περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών”.

Ο ερευνητής, το νοσοκομείο του οποίου θεωρείται το καλύτερο στη Γερμανία και έχει νοσηλεύσει την πρώην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι οι γιατροί πρέπει να αναλάβουν δράση και να συζητήσουν τη συχνότητα αυτών των παρενεργειών “ανοιχτά σε συνέδρια και δημόσια, δίχως να θεωρηθούν  αντιεμβολιαστές”.

Στις ΗΠΑ, την Τρίτη, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε στη δημοσιότητα 90.000 σελίδες εγγράφων της παρασκευάστριας εταιρείας εμβολίων Pfizer σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Covid-19. Η προκαταρκτική ανάλυση των εγγράφων δείχνει ότι -κατά τη διάρκεια των μελετών του ίδιου του φαρμακευτικού γίγαντα- 1.223 άτομα, από τα 29.914 που υπέστησαν ανεπιθύμητες ενέργειες, πέθαναν μετά τον εμβολιασμό και ότι το εμβόλιο μείωσε τον απόλυτο κίνδυνο θανάτου από την Covid-19 κατά λιγότερο από ένα τοις εκατό, σημείο που έχει ήδη επισημανθεί από έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Top German professor raises Covid vaccines alarm — RT World News-24 Μαϊού 2022 – RT

Μετάφραση κειμένου Ε.Β.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας