Κοινωνία

Υπόθεση Πάτρας: Σε προχωρημένο στάδιο οι έρευνες για τα άλλα δυο παιδιά / Προκαταρκτική για τη σπιτονοικοκυρά

(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε σήμερα για τις συνθήκες θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της 33χρονης, στην Πάτρα. Η οικογένεια των τριών κοριτσιών ζούσε στο ισόγειο ενώ η γυναίκα στον δεύτερο όροφο. Στο μεταξύ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιατροδικαστών, το πιθανότερο είναι το νέο πόρισμα να υποστηρίζει ότι οι θάνατοι του εξάμηνου βρέφους και του 3,5 ετών κοριτσιού, προήλθαν από ασφυξία.

Στο μικροσκόπιο των ειδικών έχουν ξαναμπεί τα δείγματα που ελήφθησαν κατά την αρχική ιατροδικαστική εξέταση των δύο μικρών παιδιών. Οι ιστολογικές και οι τοξικολογικές εξετάσεις τους έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ύπαρξης της ουσίας που βρέθηκε στην μεγαλύτερη αδελφή τους, της κεταμίνης, σύμφωνα με όσα έχουν πει δημόσια μέχρι σήμερα οι ιατροδικαστές και δείχνουν διαφορετικό μηχανισμό θανάτου, από αυτόν της Τζωρτζίνας.

 

Αύριο απολογείται στον ανακριτή η 33χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της. H γυναίκα συνεχίζει να κρατείται στη ΓΑΔΑ και δεν ομολογεί τίποτα από όσα της καταλογίζονται.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, από τέτοιου είδους ειδεχθή εγκλήματα προηγούνται προπαρασκευαστικές ενέργειες και εκτιμούν ότι η 33χρονη έκανε κάποια έρευνα αγοράς ή προμήθειας κεταμίνης, πριν τελικά την πάρει στα χέρια της. Γι’ αυτό και έχουν μπει στο μικροσκόπιο οι ηλεκτρονικές συσκευές της κατηγορουμένης που κατασχέθηκαν στο σπίτι της στην Πάτρα. Υπάρχει μάλιστα η σκέψη να ζητηθεί η εκταφή της 9χρονης, γιατί μαζί της θάφτηκε και το τάμπλετ του κοριτσιού, στο οποίο ενδεχομένως να υπάρχουν στοιχεία.

Η στάση του πατέρα των τριών παιδιών έχει αλλάξει ριζικά. Στις τοποθετήσεις του δεν αναφέρει ούτε το όνομα της 33χρονης, την αποκαλεί πλέον κατηγορούμενη και ζητά να λάμψει η αλήθεια.

Πηγή: ΕΡΤ1 / ertnews.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων