Βέροια

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Βέροιας (ΟΓΕ) με θέμα: “Εκμετάλλευση, Εκβιασμοί και Βία”

………………..

Η Ομάδα Γυναικών Βέροιας της Ομοσπονδίας  Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) πραγματοποίησε εκδήλωση στον Πολυχώρο “Ελιά” της  Βέροιας με θέμα « Εκμετάλλευση, Εκβιασμοί και Βία – Ασπίδα προστασίας η πάλη για χειραφέτηση και γυναικεία ισοτιμία».

Η εκδήλωση έβλεπε το γυναικείο ζήτημα μέσα από μια διαφορετική οπτική απ’ αυτήν που συνηθίζεται να προβάλλεται κατά κόρον τελευταία.

Μετά από την προβολή ενός πολύ προσεγμένου video, που αποτύπωνε την πορεία της γυναίκας μέχρι να πετύχει με αγώνες μέρος των δικαιωμάτων της, τον λόγο πήρε εκπροσωπώντας την Ομάδα Γυναικών η Κούλα Χατζηθεοδωρίδου, διαχωρίζοντας ήδη από τον πρόλογό της τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν τη γυναίκα να γίνεται θύμα βίας, εκβιασμών και εκμετάλλευσης.

Η ανισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα προέρχεται κυρίως από τις αθεράπευτες κοινωνικές ανισότητες που οδηγούν στη βία κατά της οποίας τάσσεται σθεναρά η ΟΓΕ.

Παρά τις νομοθετικές αλλαγές η γυναίκα εξακολουθεί να είναι ευάλωτη σε κάθε είδους βία και εκμετάλλευση  όπως η εργασιακή και η οικογενειακή.

“Βία είναι και η φτώχεια βία είναι και η εκμετάλλευση και όσο οι γυναίκες δεν σηκώνουν κεφάλι για να αλλάξουν τη ζωή τους η βία θα εξακολουθεί να υπάρχει” τόνισε η Κούλα Χατζηθεοδωρίδου.

Στη συνέχεια επεσήμανε τη θέση  της ΟΓΕ πάνω στον πόλεμο της Ουκρανίας, που είναι πέρα για πέρα καταδικαστική λέγοντας: “Παλεύουμε να μη χυθεί το αίμα των παιδιών μας σε τέτοιους πολέμους”.

Έκλεισε υπενθυμίζοντας τη μεγάλη απεργία της 6ης Απριλίου, η οποία θα πρέπει να επισφραγιστεί από μεγάλη συμμετοχή.

Ακολούθησε σύντομη συζήτηση.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Ροη ειδήσεων