Κοινωνία

Παρέμβαση Πάρι Κουρτζίδη περί περιουσίας Γιώργου Τράγκα

——-

Από το κόμμα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ”, πήραμε κείμενο-παρέμβαση του νέου Προέδρου Πάρι Κουρτζίδη σχετικά με την περιουσία του Γ. Τράγκα.

————

«Γνωρίζοντας ξανά τον Γιώργο Τράγκα τον Μάρτιο του 2021, όταν και με κάλεσε όχι απλώς να συμμετέχω αλλά να πρωταγωνιστήσω μαζί του στη δημιουργία ενός φορέα που θα εξελιχθεί σε πραγματικό κίνημα, είμαι πεπεισμένος ότι ήθελε να βοηθήσει τον άνθρωπο. Να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον. Δεν γνωρίζω αν έκανε όλη αυτή την περιουσία που φέρεται να έχει. Δεν ξέρω πως την έκανε. Αλλά αν οι αρχές του κράτους έχουν να αποδείξουν κάτι συγκεκριμένο που δεν είναι νόμιμο, όφειλαν να το είχαν πράξει όσο ακόμη ήταν στη ζωή. Και τώρα πρέπει να ελέγξουν τα πάντα και να ξεκαθαρίσουν το ομιχλώδες τοπίο που μόνο τους αντιπάλους του κινήματος ευνοεί, ως επικοινωνιακή προπαγάνδα, δημιουργώντας εντυπώσεις και προσβάλλοντας τη μνήμη του.

Ο Γιώργος Τράγκας δεν έκανε καν βουλευτής, πόσω μάλλον υπουργός ή πρωθυπουργός. Δεν υπηρέτησε ποτέ κανένα τομέα του δημοσίου για να επωφελήθηκε ή και να υπεξαιρέσει δημόσιο χρήμα.

Ο δε σύνδικος, αν όντως υφίσταται, επίσης θα πρέπει να ικανοποιηθεί πλήρως, γιατί προφανώς εκπροσωπεί θιγόμενες πλευρές που διεκδικούν οφειλές, είτε υπέρ του δημοσίου, είτε τραπεζών, είτε άλλων τρίτων (π.χ. εργαζόμενων).

Από εκεί και πέρα, ανεξαρτήτως του πραγματικού μεγέθους της περιουσίας, καλώ τους κληρονόμους να ενεργήσουν -έστω κι αυτή την ύστατη ώρα- ως πραγματική οικογένεια και να κάνουν ότι είναι δυνατόν για τη νομιμότητα, αλλά και τη δίκαιη μεταξύ τους μοιρασιά. Πολλώ δε μάλλον να υπερασπιστούν και να αποκαταστήσουν το όνομα του Γιώργου Τράγκα. Να έρθουν να εκπληρώσουμε μαζί τις τελευταίες επιθυμίες του. Να εισφέρουν στην οικονομική αυτοτέλεια του κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, αλλά και να συστήσουμε Ίδρυμα ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ. Στη διοίκηση και τη διαχείριση του οποίου θα εκπροσωπούνται όλες οι πλευρές και με πλήρη διαφάνεια και δημοσιότητα, ώστε να προσφέρουμε σε όσες περισσότερες οικογένειες και απλούς πολίτες έχουν ανάγκη. Σε νέα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν και υποσιτίζονται, γιατί το κράτος είναι ανήμπορο και ανίκανο να αντεπεξέλθει. Σε ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους, όχι γιατί γεννήθηκαν κακοπληρωτές, αλλά γιατί χτυπήθηκαν βάναυσα από τις πολιτικές, τα μνημόνια και τις μίζες των συστημικών πολιτικών προσώπων.

Ο Γιώργος Τράγκας σίγουρα δεν αξίζει τόση διαπόμπευση. Αξίζει εξιλέωση και δικαίωση. Αξίζει να εκπληρωθεί η τελευταία επιθυμία του, που δεν ήταν άλλη από την έμπρακτη ανταπόδοση της αγάπης που του πρόσφεραν εκατοντάδες χιλιάδες ακροατών. Αξίζει φόρο τιμής στη μνήμη του και όχι κάποιοι για τον έναν ή άλλο λόγο να τον σιχτιρίζουν. Οι άνθρωποι πρέπει να τον θυμούνται για ότι θετικό πρόσφερε ή θέλησε να προσφέρει στον τόπο».

Πάρις Κουρτζίδης

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας