Σ. Σ. ΙΚΑ & ΟΑΕΕ Νάουσας προς ΕΦΚΑ: "Είμαστε και σήμερα στον δρόμο του αγώνα για να προστατέψουμε την υγεία και τα δικαιώματά μας"

Φωτογραφία αρχείου
-----------

Προς ΕΦΚΑ Ημαθίας

Είμαστε και σήμερα στον δρόμο του αγώνα για να προστατέψουμε την υγεία και τα δικαιώματα μας.  Οι συνταξιούχοι όλης της χώρας για μια ακόμη φορά υφίστανται τις θανατηφόρες περικοπές των συντάξεων που έχουν ψηφίσει  όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα.

Η κυβέρνηση ενεργοποιεί μετά από σχεδόν 6 χρόνια διατάξεις των νόμων 4387/16  (Κατρούγκαλου) και 4670/20 ( Βρούτση) πετσοκόβει συντάξεις  από συνταξιούχους  που δικαιούνται από την φύση της εργασίας τους 2 συντάξεις , όπως και τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας. Αξιοποιεί κατάπτυστες διατάξεις και κατακρεουργεί τις πενιχρές συντάξεις για άλλη μια φορά.

Επιβεβαιώνεται ότι οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα προβλήματα όμως μένουν και πολλαπλασιάζονται , η ζωή μας χειροτερεύει.  Ο ένας κόβει ο άλλος ράβει, όταν είναι στην κυβέρνηση πετσοκόβουν συντάξεις όταν είναι αντιπολίτευση  “βγαίνουν στα κεραμίδια” για τις αδικίες που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει. Αίσχος !

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει την διάταξη νόμου του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και αφαιρεί ουσιαστικά το ποσό των 268 ευρώ το μήνα από την δικαιούμενη “εθνική σύνταξη” την ίδια στιγμή που οι συντάξεις  έχουν μετατραπεί σε προνοιακά επιδόματα, μπροστά στην ακρίβεια και τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία. Παράλληλα η γενική κατάσταση χειροτερεύει με την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων για τους νέους εργαζόμενους. Στην αναμονή για μήνες μέχρι την απόδοση της σύνταξης, 100-150 ευρώ για την ηλεκτρονική κατάθεση αίτησης συνταξιοδότησης, ανήμπορες λόγω ελλείψεων προσωπικού οι υπηρεσίες να εξυπηρετήσουν, ταλαιπωρούνται οι δικαιούχοι κυρίως ΑΜΕΑ.

Τα ΔΣ του σωματείων μας με αποφάσεις  τους καταδικάζουν αυτές τις πολιτικές. Ξεκαθαρίζουμε  πως δεν θα διαλέξουμε δημίους ανάμεσα σε κόμματα που κυβέρνησαν και πολιτικές που τσάκισαν τις  ζωές των συνταξιούχων και των εργαζομένων.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει ΤΩΡΑ την απαράδεκτη διαδικασία. Να αποδώσει στους συνταξιούχους ότι τους έχει περικοπεί γιατί είναι πληρωμένα με τον αγώνα μιας ζωής, να αποδώσουν δώρα και αναδρομικά.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του υπουργού εργασίας να φορτώσει στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ την ευθύνη για τις τεράστιες καθυστερήσεις καταβολής κυρίων και επικουρικών συντάξεων.

Οι εργαζόμενοι δεν επαρκούν, ούτε έχουν τα απαραίτητα μέσα για να διεκπεραιώσουν άμεσα και τέτοιες διαδικασίες.  Για τις μεγάλες καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία συνταξιούχων και ασφαλισμένων την αποκλειστική ευθύνη έχει η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έκλεισαν υποκαταστήματα, μείωσαν προσωπικό και άφησαν χωρίς «όπλα» τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ.

Τα αιτήματα των εργαζομένων του ΕΦΚΑ είναι δίκαια. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Νάουσα 19/1/2022

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 44976 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια