Κορωνοϊός

Μιχάλης Γιαννάκος: Χάνεται ο έλεγχος στα νοσοκομεία / Ράντζα και ουρές ασθενών

…………………

Εξαιρετικά δύσκολη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία όλης της χώρας με φόντο την επέλαση της πανδημίας του  κοροναϊού, με τις καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα να πληθαίνουν.

Ενδεικτικά είναι όσα αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος, που επισημαίνει πως στο νοσοκομείο Αττικόν -το οποίο εφημερεύει σήμερα- οι διάδρομοι των κλινικών έχουν γεμίσει με ράντζα.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει μέχρι ώρα αναπτύχθηκαν 82 ράντζα,  καταγγέλλοντας παράλληλα ότι περιμένουν ασθενείς σε ουρές να εξετασθούν, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια.

Μάλιστα συνοδεύει την καταγγελία του και από σχετικά βίντεο

Οι δηλώσεις Παγώνη, η απάντηση από τη διοίκηση του Γεννηματάς και η ανακοίνωση του υπ. Υγείας

Σε κάθε περίπτωση, η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας σε όλη τη χώρα είναι τεράστια, με την πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών Αθηνών-Πειραιά να χαρακτηρίζει την χθεσινή νύχτα για τα νοσοκομεία ως «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου», αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι το νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» πήρε δανεικά ράντζα από το «Σωτηρία» για να μπορέσουν να χωρέσουν οι ασθενείς.

Σχετικά με τις δηλώσεις Παγώνη εξέδωσε ανακοίνωση η διοίκηση του νοσοκομείου Γεννηματάς υποστηρίζοντας ότι «το σύνολο των εισαγωγών Covid/ non Covid περιστατικών παρουσιάζει σταθερότητα, συγκριτικά με την προηγούμενη ημερομηνία εφημέρευσης, ενώ ειδικά τα περιστατικά Covid εμφανίζονται μειωμένα (16 έναντι 25 στις 30/10/2021)».

Προσθέτει δε πως «στο Νοσοκομείο δεν υπήρξε ανάγκη και δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενίσχυση σε υλικό (επικουρικές κλίνες κλπ.), από το Γ.Ν.Ν.Θ. «ΣΩΤΗΡΙΑ» ή από άλλη Μονάδα Υγείας

Η ίδια η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) μιλώντας στο ethnos.gr διέψευσε από την πλευρά της τον διοικητή λέγοντας, χαρακτηριστικά: «Να έρθετε να δείτε τα ράντζα σε όλες τις κλινικές. Γιατί τη νύχτα που γίνονταν όλα αυτά η διοίκηση του Γεννηματάς δεν ήταν εδώ».

Από τη μεριά του, το υπουργείο Υγείας με δική του ανακοίνωση κάνει λόγο για «επικουρικές κλίνες», προσθέτοντας ωστόσο πως στην εφημερία της 7-8 Νοεμβρίου τα περιστατικά κορονοϊού ήταν σχετικά μειωμένα και συγκεκριμένα 16 έναντι 25 στην προηγούμενη εφημερία της 30ής Οκτωβρίου.

Παραδέχεται συγχρόνως πως το βράδυ της Κυριακής (7/11) αναπτύχθηκαν 24 «επικουρικές κλίνες» ενώ οι ασθενείς θα προωθηθούν «σταδιακά στους θαλάμους των Κλινικών του Νοσοκομείου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

Αναφορικά με δηλώσεις της Προέδρου της ΕΙΝΑΠ ως προς τις εφημερίες στις 7-8/11/2021, διευκρινίζεται ότι το σύνολο των εισαγωγών Covid/ non Covid περιστατικών παρουσιάζει σταθερότητα, συγκριτικά με την προηγούμενη ημερομηνία εφημέρευσης, ενώ ειδικά τα περιστατικά Covid εμφανίζονται μειωμένα (16 έναντι 25
στις 30/10/2021).

Σχετικά με τις επικουρικές κλίνες, στη χθεσινή εφημερία αναπτύχθηκαν 24 (35 στην εφημερία της 30ης Οκτωβρίου). Με την έκδοση εξιτηρίων, οι ασθενείς θα προωθηθούν σταδιακά στους θαλάμους των Κλινικών του Νοσοκομείου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στο Νοσοκομείο δεν υπήρξε ανάγκη και δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενίσχυση σε υλικό (επικουρικές κλίνες κλπ.), από το Γ.Ν.Ν.Θ. «ΣΩΤΗΡΙΑ» ή από άλλη Μονάδα Υγείας.

tvxs

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας