Τοπικά

Σύσκεψη με την παρουσία του Προέδρου του ΕΛΓΑ στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας

———

Δελτίο Τύπου

Ψηφιακά οι εκτιμήσεις ζημιών στην φυτική και ζωική παραγωγή

* Με την ψηφιοποίηση του εκτιμητικού έργου  που ετοιμάζει ο ΕΛΓΑ, έρχεται διαφάνεια στις εκτιμήσεις  και σημαντική μείωση του χρόνου αναμονής των αποζημιώσεων

Σύσκεψη παρουσία του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας κ. Τάσου Χαλκίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους αγρότες παραγωγούς της περιοχής μας.

Η μεγάλη είδηση που έφερε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ στις αποσκευές του, η απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού σε χθεσινή του συνεδρίαση να διακηρύξει διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση του εκτιμητικού έργου.  Αυτό σημαίνει ότι πλέον, οι εκτιμήσεις των ζημιών θα γίνονται στο χωράφι, με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, κάτι που θα επιτρέψει στον μεν παραγωγό να έχει γνώση για την πραγματική  ζημία η οποία υπέστη και την αποζημίωση που δικαιούται, το πόρισμα να αποστέλλεται αυτόματα στους κεντρικούς υπολογιστές του ΕΛΓΑ, με αποτέλεσμα να κερδίζονται 6 με 9 μήνες χρόνος για την αποπληρωμή των αποζημιώσεων. Επίσης με τη διαδικασία αυτή, θα έχουμε ένα απολύτως αξιόπιστο σύστημα διότι ο εκτιμητής θα έχει στη διάθεσή του στον φορητό υπολογιστή τα γεωχωρικά στοιχεία του κτήματος το οποίο έχει  επισκεφθεί για να εκτιμήσει, θα μπορεί να προσθέτει στο πόρισμά του εποπτικό υλικό με φωτογραφίες τις οποίες θα λαμβάνει με τις ζημίες που προκλήθηκαν είτε στο φυτικό είτε στο ζωικό κεφάλαιο και αυτό θα καταφέρει στο τέλος να μειωθούν έως και να καταργηθούν οι ενστάσεις αφού δεν θα έχουν πλέων καμιά πρακτική αξία αφού το πόρισμα θα συντάσσεται με απόλυτη διαφάνεια και το σπουδαιότερο και με την σύμφωνη γνώμη του παραγωγού.

Ο κ. Καλαϊτζίδης αφού συνεχάρη του Πρόεδρο του ΕΛΓΑ προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Πρόκειται για μια καινοτόμο διαδικασία που θεσπίζει ο Οργανισμός, μια διαδικασία  που  θα φέρει πολλές αλλαγές σε όφελος του παραγωγού, ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια  και προπαντός  σημαντική μείωση του χρόνου αναμονής των αποζημιώσεων. Μια είδηση που ανέμεναν εδώ και καιρό οι παραγωγοί μας και που θα βάλει τέλος μια για πάντα στις χρονοβόρες διαδικασίες και στην ταλαιπωρία τους. Συγχαρητήρια στον φίλο μου, Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο που, όπως είχε δεσμευθεί, κατάφερε σε σύντομο διάστημα να δώσει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί σχεδόν κάθε χρόνο τον Ημαθιώτη  παραγωγό».

banner-article

Ροη ειδήσεων