Αγροτικά

Α.Σ. Νάουσας “Μαρίνος Αντύπας”: Κάλεσμα σε συγκέντρωση με τρακτέρ, Τετάρτη 16 Ιούνη

Φωτο αρχείου

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας « Μαρίνος Αντύπας» καλεί όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες σε συγκέντρωση – συλλαλητήριο με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα την Τετάρτη 16 Ιούνη και ώρα 19:30 μμ στη διασταύρωση της Νάουσας.

Αν και έχουν περάσει δύο μήνες από τις καταστροφές που προκάλεσαν στην παραγωγή μας οι παγετοί και το χαλάζι , καμιά συγκεκριμένη και ουσιαστική απάντηση δεν είχαμε στα δίκαια αιτήματα μας από την Κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ.

Οι « οδικοί άξονες» που ανακοίνωσε ο υπουργός  , που αφορούν τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές είναι γνώριμοι στους αγρότες , έχουν πολλά εμπόδια και αναχώματα , οδηγούν σε μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή , και στο πετσόκομμα των αποζημιώσεων.

Στα λόγια έμειναν και οι υποσχέσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ  , ότι θα μας « αιφνιδιάζε ευχάριστα» με αποζημιώσεις και μάλιστα στο χρόνο που θα παραδίδαμε τη παραγωγή μας.

Αν και έχει λήξει η περίοδος της  συγκομιδής  σε πολλές καλλιέργειες με κεράσια, βερύκοκα, υπερπρώιμα ροδάκινα δεν είδαμε κανένα « ευχάριστο αιφνιδιασμό».

Επειδή χορτάσαμε χρόνια τώρα από λόγια από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις , Υπουργούς , Περιφερειάρχες και άλλους παρατρεχάμενους δεν μας μένει άλλος δρόμος παρά ο δρόμος του αγώνα για την επιβίωση των οικογενειών μας και τη συνέχιση της αγροτικής μας δραστηριότητας .

Καλούμε σε συλλαλητήριο – συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Ιούνη στις 19:30μμ με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα στη διασταύρωση της Νάουσας. Απαιτούμε :

  • την άμεση προκαταβολή για τις ζημιές .

  • Να γίνει συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ

  • με τις αποζημιώσεις .

  • Αλλαγή του κανονισμού , ώστε να ασφαλίζει από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις ασθένειες και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

  • Κατάργηση του άρθρου 7 και 9 του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

  • Στελέχωση με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό στον ΕΛΓΑ .

  • Δημόσιος Φορέας ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότηση .

  • Καμιά σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτική παραγωγή. Καμία αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ.

  • Να γίνουν έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από τα φυσικά φαινόμενα , αντιχαλαζική προστασία , ανεμομείκτες για την προστασία από τον παγετό , αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα.

  • Με ευθύνη του κράτους να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των πληττόμενων αγροτών στον ΕΦΚΑ , να παγώσουν τα χρέη προς Τράπεζες, Εφορία, ΔΕΚΟ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ και αλλού.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ