Κορωνοϊός Κόσμος

Μια σπάνια αλλά σημαντική εξέλιξη: 61χρονος Βρετανός καρκινοπαθής θεραπεύτηκε αφού ανέρρωσε από κοροναϊό

——–

Οι ειδικοί λένε ότι μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ σπάνια. Συγκεκριμένα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας 61χρονος άνδρας με καρκίνο έχει εξαλείψει σχεδόν όλα τα συμπτώματα του καρκίνου μετά τη ανάρρωση του από το Covid-19 . Οι γιατροί υποπτεύονται ότι ο κοροναϊός μπορεί να συνέβαλε στην επούλωση καταστρέφοντας καρκινικά κύτταρα.

Οι ερευνητές εξήγησαν ότι ο ασθενής (διαγνωσμένος με καρκίνο του αίματος Hodgkin, αυτή είναι μια καρκινική νόσος του λεμφικού συστήματος) νόσησε με κοροναϊό και τα καρκινικά κύτταρα σχεδόν εξαφανίστηκαν πλήρως. Οι γιατροί υποπτεύονται ότι ο κοροναϊός θα μπορούσε να είναι η αιτία της ύφεσης.

Το περιοδικό Focus γράφει γι ‘αυτό:

«Πιστεύουμε ότι το Covid-19 πυροδότησε μια αντικαρκινική ανοσοαπόκριση», δήλωσε η Sara Challoner, ιατρός στο Royal Cornwall Hospital

Ειδικότερα, οι ειδικοί εικάζουν ότι το σώμα του άνδρα είχε μεγάλο αριθμό Τ κυττάρων.

Αυτά είναι λευκά αιμοσφαίρια που μπορούν να καταστρέψουν άμεσα κύτταρα μολυσμένα με τον ιό.

Ο καθηγητής Michael von Bergwelt, ένας ογκολόγος και ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες, μίλησε επίσης για αυτήν την περίπτωση. “Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, υπάρχει ένα φαινόμενο στο οποίο μια κοινή λοίμωξη μπορεί να βοηθήσει με καρκίνους. Αυτό περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1893”, είπε. Ο ειδικός θεωρεί ότι η ύφεση του καρκίνου λόγω του κοροναϊού είναι σπανιότατη. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι λεγόμενες «αυθόρμητες υποχωρήσεις». Επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις, τα καρκινικά κύτταρα εξαφανίζονται χωρίς ιατρική παρέμβαση.

“Φυσικά, θα υπάρξουν μεμονωμένες περιπτώσεις ασθενών των οποίων ο καρκίνος θα εξαφανιστεί μετά τη μόλυνση από τον κοροναϊό. Ωστόσο, είναι πολύ αμφίβολο ότι αυτές οι περιπτώσεις οφείλονται σε αυτή τη συγκεκριμένη ιογενή λοίμωξη”, δήλωσε ο γιατρός

Και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά ενσυνείδητα τη νόσηση του κοροναϊού με την ελπίδα ότι θα σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα, καθώς το Covid-19 μπορεί να προκαλέσει και καρκίνο.

«Έχουμε επίσης πολλούς ασθενείς που αναπτύσσουν καρκίνο λόγω μόλυνσης», πρόσθεσε ο Michael von Bergwelt

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας