Κορωνοϊός

Εμβολιασμοί: Επταήμερη λειτουργία και έως τις 12 το βράδυ για τα εμβολιαστικά κέντρα

………………………..

Η τροπολογία που κατατέθηκε – Οι αποζημιώσεις που ορίστηκαν – Και ιδιωτικά κέντρα θα εμβολιάζουν

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ορίστηκε ο νέος τρόπος λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων με στόσο την επιτάχυνση των εμβολιασμών. Ετσι μεταξύ άλλων προβλέπεται αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων και επταήμερη λειτουργία τους με ωράριο εως τα μεσάνυχτα αντί εως τις 10 μ.μ. που ισχύε.

Παράλληλα στην ίδια ρύθμιση προβλέπεται η συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού και των ιδιωτικών κέντρων καθώς επίσης και η απαλλαγή των επιστημόνων που απαρτίζουν τις επιτροπές ειδικών από κάθε ευθύνη για τις απόψεις που διατυπώνουν ή την ψήφο που δίνουν κατά τις εργασίες των σχετικών επιτροπών.

Αναλυτικά η ρύθμιση αναφέρει: «Στο πλαίσιο της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού κατά του κορονοϊού covid – 19 και με σκοπό την αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών και την επιτάχυνση των εμβολιασμών, προστίθενται στα εμβολιαστικά κέντρα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το Αρεταίειο και Αιγινήτειο νοσοκομείο καθώς και τα εμβολιαστικά κέντρα υψηλής δυναμικότητας που λειτουργούν υπο την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον καθιερώνεται η επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων και παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 24:00 σε δύο βάρδιες.

Προσδιορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της αποζημίωσης κάθε κατηγορίας απασχολούμενου προσωπικού, ανα ημέρα εργασίας, ώστε να διευκολύνεται η εκκαθάριση των αμοιβών. Καθιερώνεται, επίσης, η παροχή ποσού 20 ευρώ ανα ημέρα ανα εργαζόμενο για κάθε ημέρα απασχόλησής του κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες (αφορά και το προσωπικό των κινητών ομάδων Υγείας)

Περαιτέρω προβλέπεται ότι για την υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά του covid 19 και για το χρονικό διάστημα μέχρι την 30.9.2021 στη διαδικασία εμβολιασμού εντάσσονται ιδιωτικές δομές υγείας και ειδικότερα τα ιδιωτικά πολυιατρεία, ιδιωτικά διαγωνιστικά εργαστήρια, κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια μέσω του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τους».

Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία.

ethnos.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων