Κοινωνία Παιδεία

Εικόνα που δεν περιποιεί τιμή σε κανένα: Τηλεκπαίδευση στο κρύο έξω από καφενείο με κινητά σε… κολοκύθες (photo)

Την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο για ομαλή διεξαγωγή της τηλεκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και για λιγοστά προβλήματα, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης αποκαλύπτουν με εικόνες που προκαλούν ντροπή τη γύμνια του συστήματος.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της κοινότητας Πεύκης του δήμου Πύργου Ηλείας, Γρηγόρης Ξουλεής, γνωστοποίησε μέσω διαδικτύου εικόνες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, καθώς μαθητές δημοτικού και γυμνασίου αναγκάζονται να συγκεντρώνονται σε εξωτερικό χώρο καφενείου, φορώντας μάσκες και μπουφάν, με μοναδικά μέσα ένα παλιό λάπτοπ και δύο κινητά, που στερεώνουν πάνω σε… κολοκύθες για να καταφέρουν να κάνουν μάθημα.
Χαρακτηριστικά, ο κ. Ξουλεής έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook:
«Ως πρόεδρος της Πεύκης θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για αυτές τις εικόνες με τα παιδιά του χωριού μου να κάνουν μάθημα έξω στο κρύο με μικρές οθόνες, στο μοναδικό χώρο που έχει ίντερνετ, ώστε να μην συνεχιστούν.
Έχω κάνει αίτηση να μπει ίντερνετ στο κοινοτικό γραφείο για να έρχεται και γιατρός για να γίνονται συνταγογραφήσεις από πέρσι τον Νοέμβριο και ακόμα τίποτα. Παρακαλώ κύριοι υπεύθυνοι να ευαισθητοποιηθείτε και να κινητοποιηθείτε άμεσα.
Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή για όλους μας».
banner-article

Ροη ειδήσεων