Βέροια

Βέροια – Καλλίστρατος Γρηγοριάδης: “Μας προκαλείτε θλίψη, κ. Παυλίδη!”

(Απάντηση του Αντιδημάρχου Γρηγοριάδη στις αιτιάσεις Παυλίδη περί ανικανότητας)

Είναι πραγματικά λυπηρό και προκαλεί θλίψη το πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει ο κ. Παυλίδης προκειμένου να κρατηθεί στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Επί της ουσίας. Η τεχνολογία αλλάζει μέρα με τη μέρα. Η στρατηγική του Δήμου, στο κομμάτι της έξυπνης ανάπτυξης οφείλει να προσαρμόζεται στις εξελίξεις. Αυτά που ίσχυαν το 2007 (ναι, δεκατρία χρόνια πριν) δεν ισχύουν σήμερα. Αυτό που ήταν ευφυές –και smart- το 2007 σήμερα είναι “χθεσινά νέα”.

Και επειδή πρέπει να ειπωθεί όλη η αλήθεια:

1.         Συμμετείχα στο 5ο ετήσιο συνέδριο “Sm@rt Cities-Digit@l Citizens” με θέμα “Η πανδημία ως ευκαιρία ψηφιακού μετασχηματισμού των πόλεων της Ελλάδας”. Και όχι μόνο συμμετείχα, αλλά λίγες μέρες πριν είχα τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τον υφυπουργό κ. Γεωργαντά όσο και με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικάλων κ. Παπαστεργίου. Στις οποίες συζητήσαμε αναλυτικά και διεξοδικά πολλά από τα θέματα που αργότερα συζητήθηκαν στο Συνέδριο.

2.         Συμμετείχα επίσης στο Smart Cities Conference 2020 στις 17/9/2020 καθώς και στο «Mannheim 2020, 9th European Conference on sustainable Cities and towns», το μεγαλύτερο συνέδριο στην Ευρώπη, στις 29/9/2020.

3.         Επίσης στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου μας στο πρόγραμμα Civinnet, συμμετείχα και στο EIP SCC Smart Cities Marketplace, τις πρώτες μέρες που ανέλαβα το χαρτοφυλάκιό μου, σε διήμερο διαδικτυακό συνέδριο.

Πέραν όμως όλων των συμμετοχών στα Συνέδρια, η δημιουργία μίας στρατηγικής έξυπνης πόλης για τη Βέροια, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, είναι για μένα καθημερινή δουλειά. Είναι συντονισμός υπηρεσιών, είναι παρακολούθηση προγραμμάτων, είναι εξειδίκευση και επιμόρφωση, είναι προσαρμογή και επανασχεδιασμός, αναζήτηση για το πιο προηγμένο, αυτό που θα φέρει το Δήμο μας ένα βήμα μπροστά από τους άλλους. Το ζητούμενο δεν είναι να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά να τις συνδιαμορφώνουμε. Ο στόχος του Δήμου είναι να περάσει στην επόμενη μέρα, στην επόμενη γενιά έξυπνων πόλεων, με όραμα και στρατηγική, χωρίς βιαστικές κινήσεις.

Αλλά είναι προφανές ότι στα μάτια του αδαή, ο προγραμματισμός φαντάζει ανικανότητα. Οι καιροί ου μενετοί, κύριε Παυλίδη.  Και θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας για προτάσεις και συζήτηση.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας