Τοπικά

Συνάντηση εργασίας Τάσου Μπαρτζώκα και Κώστα Καλαϊτζίδη

Δελτίο Τύπου Τάσου Μπαρτζώκα

Η Ημαθία δεν μπορεί να μείνει έξω από   το στοίχημα της ανάπτυξης                

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Τάσος Μπαρτζώκας με τον Αντιπεριφερειάρχη  Ημαθίας, κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, προκειμένου να ενημερωθεί, τόσο για ζητήματα υπηρεσιακής λειτουργίας των δομών της Περιφέρειας στην Ημαθία, αλλά κυρίως για την πορεία των αναπτυξιακών έργων στο νομό, τα οποία θα βελτιώσουν το εισόδημα και την καθημερινότητα των Ημαθιωτών πολιτών.

Ειδικότερα, ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε στον Αντιπεριφερειάρχη ότι η παρούσα συγκυρία της υγειονομικής κρίσης, όχι μόνο δεν πρέπει να ανακόψει το σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων στην Ημαθία, αλλά αντίθετα πρέπει να την ενισχύσει. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Τάσος Μπαρτζώκας συζήτησε εκτενώς το σχέδιο για ταχεία προώθηση όλων των ενεργειών για την αξιοποίηση της Περιφερειακής Αγοράς της Κουλούρας. Από τη μεριά του, ο κ. Καλαϊτζίδης, συμφώνησε ότι το τελωνείο Ημαθίας οφείλει να παραμείνει στην Ημαθία, επιδεικνύοντας την ίδια σύμπνοια απόψεων με το βουλευτή. Για το σχεδιασμό μια υλοποιήσιμης πρότασης που θα αναβαθμίσει την εικόνα της Βέροιας, και συνολικά της Ημαθίας, ο Τάσος Μπαρτζώκας εξέφρασε στον Αντιπεριφερειάρχη την απερίφραστη διάθεση συνεργασίας.

Εκτός αυτών, στη συζήτηση αναφέρθηκαν και στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την Ημαθία, με έργα που αναφέρονται κυρίως σε υποδομές, και τα οποία εντάσσονται στην αμέσως επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η υλοποίηση των έργων εξαρτάται από την ωρίμανση τους, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται από την ένταξη τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και την στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών. Για το ζήτημα αυτό ο Τάσος Μπαρτζώκας τόνισε ότι η προσπάθεια των πολιτικών παραγόντων οφείλει να είναι κοινή, διότι μόνο όταν συστρατεύονται οι δυνάμεις επέρχεται η αποτελεσματικότητα.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας έχει ήδη θέσει κατά τις επαφές του με την πολιτική ηγεσία, ότι η Ημαθία δεν μπορεί αυτή τη φορά να μείνει έξω από το στοίχημα της οικονομικής ανάπτυξης. Για το βουλευτή η Ημαθία πρέπει να διεκδικήσει δυναμικά να κατευθυνθούν πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης σε παραγωγικές δραστηριότητες του νομού, και ο ίδιος σκοπεύει να είναι ενεργό μέρος της διεκδίκησης.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας