Κοινωνία

Κάτοικοι στα Καμένα Βούρλα πολιορκούν προσφυγόπουλα: Τα άφησαν χωρίς φαγητό και κουβέρτες

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες από τις ξενοφοβικές αντιδράσεις ομάδας κατοίκων στα Καμένα Βούρλα που μπλόκαραν ακόμα και το φορτηγό που μετέφερε φαγητό στα 39 προσφυγόπουλα που μεταφέρθηκαν από τη Μόρια σε ξενοδοχείο που συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Μάλιστα, το βράδυ της Πέμπτης, συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο και απευθύνονταν στους ανήλικους πρόσφυγες με χυδαίες εκφράσεις με αποτέλεσμα να αναγκάζουν τα προσφυγόπουλα να μείνουν εγκλωβισμένα μέσα.

Ο δήμαρχος της περιοχής Γ. Συκιώτης, προσπάθησε να καλύψει τις συμπεριφορές των κατοίκων, υποστηρίζοντας ότι η οργή τους προέρχεται από το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τη μεταφορά των ανήλικων προσφυγόπουλων. Το απόγευμα της Παρασκευής ομάδα κατοίκων της περιοχής έκλεισαν την κυκλοφορία στα διόδια της Αγίας Τριάδας, ενώ ο δήμαρχος δήλωνε σε τοπικά μέσα: «Διαμηνύουμε προς όλους, ότι θα μας βρουν απέναντί ως ανθρώπινη ασπίδα αν επιχειρηθεί η εγκατάσταση έστω και ενός μετανάστη/πρόσφυγα στους συγκεκριμένους χώρους».

Σημειώνεται, ότι σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να κλιμακώσει τις αντιδράσεις, να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση των προσφύγων από τον αστικό ιστό και να κλείσουν τα σχολεία της περιοχής, ενώ ο δήμαρχος έκανε λόγο για «σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, της ασφάλειας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μονίμων και επισκεπτών, τόσο στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων όσο και στην ευρύτερη περιοχή».

Από τη μεριά του ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο OPEN, παραδέχθηκε ότι το υπουργείο δεν είχε ενημερώσει τον δήμο και πρόσθεσε  ότι οι αντιδράσεις ξεπερνούν τα όρια, αφού την Πέμπτη οι κάτοικοι μπλόκαραν επί τρεις ώρες το φορτηγό που μετέφερε τροφή και κουβέρτες για τα παιδιά, ενώ διάφοροι φορείς προγραμματίζουν ακόμα και το κλείσιμο της εθνικής οδού.

 tvxs.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων