Τοπικά

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας: Πόσο γρήγορα ο νέος Προϊστάμενος λησμόνησε πως πριν λίγες ημέρες ήταν Πρόεδρος του Σωματείου;

Όπως πληροφορούμαστε από τα τοπικά ΜΜΕ ο νέος Προϊστάμενος εκπαίδευσης κ. Πυρινός δήλωσε πως ο μέσος αριθμός μαθητών στην Ημαθία δεν ξεπερνά τους 18 μαθητές με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Προϊστάμενος για τον μέσο αριθμό των μαθητών ανά τάξη βασίζονται στη λογική της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως, που τόσο έντονα αποδοκιμάστηκε στη συνείδηση γονέων κι εκπαιδευτικών.

Σχεδόν όλες οι σχολικές μονάδες στις 3 μεγάλες πόλεις, στο Μακροχώρι και αλλού έχουν 2, 3 ή και περισσότερα τμήματα με αριθμό μαθητών 25 ή πλησίον του 25.

Όσον αφορά τις σχολικές αίθουσες που καλούνται τα παιδιά να φοιτήσουν εν μέσω πανδημίας, του συνιστούμε να κάνει καλύτερα μια επίσκεψη σε σχολικές μονάδες. Δε χρειάζεται να πάει και πολύ μακριά άλλωστε. Μια βόλτα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Βέροιας θα είναι αποκαλυπτική.

Επίσης, δηλώνει πως υπάρχει προσωπικό καθαριότητας σε κάθε σχολική μονάδα αλλά αποκρύπτει πως για παράδειγμα στα σχολεία της Αλεξάνδρειας έχουν διατεθεί καθαρίστριες για 3 ώρες (1:30 μ.μ. ως 4:30 μ.μ.) με αποτέλεσμα τα σχολεία να μην έχουν καθαριότητα σε ολόκληρη την πρωινή λειτουργία κι ως εκ τούτου οι οδηγίες του ΕΟΔΥ περί σχολαστικού καθαρισμού να είναι ανεφάρμοστες.

Επίσης “φαίνεται να αγνοεί” ή να παραβλέπει επί το ορθότερον τόσο τα κενά σε εκπαιδευτικούς όσο και την κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας (δύο εβδομάδες μετά την προσέλευση των εκπαιδευτικών στα σχολεία τους, λες και μόνο οι μαθητές δικαιούνται να εργάζονται σε καθαρό περιβάλλον, όχι και οι εκπαιδευτικοί τους), κωλυσιεργία διαχρονική βέβαια που εξαναγκάζει εκπαιδευτικούς και Συλλόγους Γονέων-Κηδεμόνων να καθαρίζουν οι ίδιοι τα σχολεία ή να μισθώνουν οι Σύλλογοι Γονέων καθαρίστριες, προκειμένου τα παιδιά τους να ξεκινήσουν τα μαθήματα σε καθαρά σχολεία.  Δεν αργεί η μέρα που η κυβέρνηση θα τους αναθέσει εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα λειτουργίας της Σχολικής Μονάδας.

Πόσο γρήγορα ο νέος Προϊστάμενος λησμόνησε πως πριν λίγες μόνο ημέρες ήταν συνδικαλιστής και Πρόεδρος μάλιστα του σωματείου!!!

Φυσικά και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα.

Βέροια 13/9/2020

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

banner-article

Ροη ειδήσεων