Επιστήμη Κορωνοϊός

Ιαπωνία: Έφτιαξαν “έξυπνη” μάσκα που μεταφράζει και απομαγνητοφωνεί

Μία ιαπωνική εταιρεία που κατασκευάζει ρομπότ έφτιαξε μία μάσκα που δίνει πολλές δυνατότητες σε όποιον τη φορά. Αυτές βέβαια, δεν αφορούν στην καλύτερη αναπνοή.

Ακούμε συχνά πολλά παράπονα από όσους καλούνται, καθημερινά και… αυστηρά πλέον, να φορούν μάσκα, διαμαρτυρόμενοι ότι η πολύωρη χρήση της δυσχεραίνει την αναπνοή και την επικοινωνία.

Η μάσκα που έφτιαξαν στην Ιαπωνία, λοιπόν, μπορεί να μην έλυσε το πρόβλημα της αναπνοής, στην επικοινωνία ωστόσο φέρνει αρκετές καινοτομίες και νέες τεχνολογίες που μπορούν να τη διευκολύνουν.

Πρόκειται για μία ιαπωνική εταιρεία που κατασκευάζει ρομπότ και η οποία έφτιαξε αυτή την “έξυπνη” μάσκα. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της; Διαθέτει δύο εφαρμογές μέσα από τις οποίες μπορεί να απομαγνητοφωνήσει τον λόγο και να μετατρέψει το προφορικό σε γραπτό, ενώ παράλληλα μπορεί να μεταφράσει σε αρκετές διαφορετικές γλώσσες. Επίσης, διαθέτει ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο από το οπίο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να χαμηλώσει ή να δυναμώσει την ένταση της φωνής του. Το κόστος της; Λιγότερα από 40 ευρώ.

 news247
banner-article

Ροη ειδήσεων