Τα Αναστενάρια από την "Ελλάδα του Γιώργη Μελίκη" (video)

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΚΗ»
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ!
«Παράδοση» δεν είναι πάντα η διαρκής και πολλές φορές βιασμένη «επιτέλεση» ηθών και εθίμων. Και οι πανδημίες είναι μέρος της Παράδοσης και μάλιστα της ζώσας!
Αλλά και οι παύσεις και οι αναμνήσεις είναι μέρος της και μάλιστα, πολυσήμαντο για αναστοχασμό!
Γιώργης Μελίκης

-----------------------------------------------

Τα Αναστενάρια είναι μια πολυσήμαντη ιστορία, που απευθύνεται στο θυμικό του ανθρώπου. Δεν έχει να κάνει με… τσαλαβουτήματα! Ή είσαι αναστενάρης ή δεν είσαι. Αν δεν είσαι, θα οδηγηθείς στο νοσοκομείο με εγκαύματα. Επομένως πρέπει να είσαι, να κρατάς απ’ αυτό το δέντρο, απ’ αυτήν τη ρίζα.

Έτσι γίνεται η υπέρβαση και πατάς στη φωτιά και δεν καίγονται τα πόδια σου. Αν μπορούσα να το εξηγήσω, θα είχα ανοίξει μια… σχολή πυροβατών!

Και να προσθέσω και κάτι τελευταίο; Γιατί όλα στη ζωή μας πρέπει να τα εξηγούμε; Γιατί πρέπει σ’ όλα να δίνουμε μια ερμηνευτική διάσταση και να μην κατανοούμε ότι μέσα στον πολυσήμαντο αυτό πλανήτη που ζούμε μπορεί να υπάρχουν και κάποιες ερμηνευτικές δυσχέρειες; Ας τις δεχτούμε, ας γοητευτούμε μέσα απ’ αυτές κι ας πορευτούμε μαζί τους…

(Απόσπασμα από παλιότερη συνέντευξη του Γιώργη Μελίκη στη Φαρέτρα)

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΚΗ»ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ!«Παράδοση» δεν είναι πάντα η διαρκής και πολλές φορές βιασμένη «επιτέλεση» ηθών και εθίμων. Και οι πανδημίες είναι μέρος της Παράδοσης και μάλιστα της ζώσας! Αλλά και οι παύσεις και οι αναμνήσεις είναι μέρος της και μάλιστα, πολυσήμαντο για αναστοχασμό!

Gepostet von Γιώργης Μελίκης am Mittwoch, 20. Mai 2020

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 29622 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια