Απόψεις

“Το ψάρι να ευωδιάσει!” γράφει η Τζωρζίνα Αθανασίου

Τζωρτζίνα Αθανασίου

Προσπαθώ να φέρω στη μνήμη μου τις πρώτες αντιδράσεις δημοσιογράφων και πολιτών στα κοινωνικά δίκτυα που να αφορούσαν τις προηγούμενες προτάσεις Πρωθυπουργών περί του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αδυνατώ να θυμηθώ αν είχε υπογραμμιστεί αρκετά ότι οι προηγούμενοι Πρόεδροι είναι άντρες. Πάντως τώρα το εμπεδώσαμε: προτάθηκε γυναίκα.

Η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έχει να παρουσιάσει ένα πλούσιο βιογραφικό με θητεία σε Ανώτατα Δικαστήρια και πλούσιο συγγραφικό έργο, υποθέτω μάλιστα πως όσα γνωρίζουμε για εκείνη θα εμπλουτιστούν τις επόμενες μέρες έτσι ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα την προσωπικότητα που, μετά την εκλογή της, θα μας εκπροσωπεί και θα είναι η πρώτη μεταξύ ίσων. Ακόμα και ο Πρωθυπουργός,  κ. Μητσοτάκης στο σχετικό διάγγελμά του, το γεγονός πως πρόκειται για «γυναίκα» το ανέφερε πριν το «διακεκριμένη επιστήμων», μίλησε για «τολμηρό βήμα» όταν αναφέρθηκε στην επιλογή του στο πρόσωπό της.

Κι ας μην μου αρέσει, κι ας κλωτσάει κάτι μέσα μου, πρέπει να παραδεχτώ πως είχε δίκιο να το χαρακτηρίσει ως τέτοιο. Ναι, θα ήθελα να μην χρειαζόταν να το κάνει. Θα ήθελα απλά να ανακοίνωνε την πρότασή του και αυτό να μην αποτελούσε ένα τολμηρό βήμα για την κοινωνία στην οποία ζούμε. Θα ήθελα να ήταν απλά ένα γυναικείο όνομα, μίας κυρίας, η οποία συγκρινόμενη με άλλους άξιους  υποψηφίους υπερτέρησε έναντι αυτών σε γνώσεις, δεξιότητες, συγκρότηση, εμπειρία. Θα ήθελα να μην ξένιζε τους περισσότερους από εμάς, και θα ήθελα να διαδοθεί …Θα ήθελα πολλά, το γνωρίζω.

Πρόκειται για γυναίκα λοιπόν, μια διακεκριμένη νομικό που χωρίς να το γνωρίζει όταν ξεκινούσε τις σπουδές της, εν έτη 2020 έχει την δυνατότητα να προσθέσει το «Πρόεδρος της Δημοκρατίας» και στις φιλοδοξίες των κοριτσιών έχοντας κατακτήσει μια ακόμα υψηλά ιστάμενη ανδροκρατούμενη «καρέκλα», και έχοντας περάσει επίπονα μα επιτυχώς όλα τα γυάλινα ταβάνια που εμφάνιζαν μπροστά της. Όχι, δεν το ξέρω από κάπου, δεν έχω σχετικές πληροφορίες.  Είναι μια παγιωμένη αλήθεια με την οποία οι άντρες δεν συγκρούονται ποτέ….Σαν να λέμε αξίωμα. Απλά υπάρχει και απλά συμβαίνει.

Η Δημοκρατία, η Ελλάδα, η πρόοδος…πάντα γένους θηλυκού ήταν, και ο Πολίτης πάντα αρσενικού. Και με μεγάλη υπερηφάνεια μπροστά στον πολίτη βάλαμε και το δικό μας άρθρο..ε ναι….

Και όχι! Οι λέξεις δεν θα αλλάξουν. Δεν πρέπει να αλλάξουν. Πρέπει να μείνουν αναλλοίωτες ως σημάδι της κοινωνικής προόδου που συντελείται στις συνειδήσεις. Μόνο το άρθρο θα αλλάξει. Μετά την εκλογή της, θα είναι η Αυτού Εξοχότης Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
Έτσι… για να δούμε πως το ψάρι μπορεί να ευωδιάζει από το κεφάλι.

banner-article

Ροη ειδήσεων