Βέροια Εκδηλώσεις

3ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Βέροιας, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Φωτογραφία αρχείου

O Δήμος Βέροιας, η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Π.Ε.Ημαθίας και οι Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου Π/θμιας Εκπ/σης διοργανώνουν το «3ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Βέροιας». Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Βέροιας, εγκεκριμένο από το ΙΕΠ που θα εφαρμοστεί για τρίτο συνεχόμενο εκπ/κό έτος. Απευθύνεται σε μαθητές της ΣΤ΄ τάξης  των  Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Βέροιας και πιο συγκεκριμένα 28 τακτικά μέλη, ως εκπρόσωποι των Δημοτικών Σχολείων.

Η εφαρμογή του προγράμματος θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά μέσα από ένα πλαίσιο θεμάτων να παρουσιάσουν δημόσια μέσα από τη ολομέλεια του «Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων»  τις δικές τους απόψεις, επιθυμίες προτάσεις και να μυηθούν στις αξίες, τις πρακτικές και τις δυσκολίες της δημοκρατίας, ως τρόπου συλλογικής διαβούλευσης και διακυβέρνησης.

Κατόπιν τούτων σας καλούμε να παραβρεθείτε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιδιών Δήμου Βέροιας, που θα πραγματοποιηθεί  στις 11 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη από ώρα 10.00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παραβρεθεί και ο περιφερειακός Δ/ντης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης.

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι θα απαντήσουν στους μαθητές για τα ζητήματα που θα θέσουν.

             Καλούμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να καλύψουν αυτή τη σημαντική δράση περί της δημοκρατίας και της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τους μαθητές της πόλης μας.

                 Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Η  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

 ΣΥΡΜΟΥΛΑ ΤΖΗΜΑ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας