Βέροια Ρεπορτάζ

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας – Θέματα,  θέσεις, αντιπαραθέσεις και μυστική ψηφοφορία

Με πολλά και ποικίλα θέματα, με θέσεις, αντιπαραθέσεις και μία μυστική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

 ΔΕΥΑΒ και βιολογικός καθαρισμός και πάλι στο επίκεντρο

Το θέμα του Βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΒ, που απασχόλησε και στην προηγούμενη συνεδρίαση το Σώμα, απασχόλησε και σήμερα το ΔΣ, μετά μάλιστα από τη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Αντώνης Μαρκούλης, προσθέτοντας απόψε πως ο Δήμαρχος προέτρεψε τον Γιώργο Ορφανίδη, τον προηγούμενο πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ, να υπογράψει τη σύμβαση.

Ο Δήμαρχος από τη μεριά του κάλεσε τους πάντες την Παρασκευή στον χώρο του βιολογικού καθαρισμού, με παρόντα τον εργολάβο, για να απαντηθούν οι όποιες απορίες γύρω από το επίμαχο θέμα, προκαλώντας την αντίδραση Μαρκούλη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας πως θέματα που αφορούν στον Δήμο λύνονται στον ιερό χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι οπουδήποτε αλλού.

Απάντηση Δημάρχου στη διαμαρτυρία των φωτογράφων

Πράγματι ο φωτογράφος που επελέγη, για να καλύψει τις εκδηλώσεις «Η Μνήμη του Νήματος», ήταν από τη Θεσσαλονίκη και όχι από τη Βέροια είπε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, απαντώντας έτσι στη διαμαρτυρία των ντόπιων φωτογράφων πως δεν υποστηρίζονται οι τοπικές δυνάμεις στον χώρο της φωτογραφίας.

Όμως αυτό αποτέλεσε επιθυμία της κ. Θεοδωρίδου συμπλήρωσε, η οποία το έθεσε ως όρο, η επιλογή του φωτογράφου να είναι δική της.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος θα ασχοληθεί με ακίνητα της πόλης που μπήκαν στο ΤΑΙΠΕΔ

Σε επίσκεψη που έκανε ο βουλευτής  Ημαθίας και Υφυπουργός Οικονομίας Απόστολος Βεσυρόπουλος  στο Δημαρχείο της Βέροιας, υποσχέθηκε να δει -ζητώντας μια μικρή πίστωση χρόνου, καθώς ασχολείται αυτήν τη στιγμή με το θέμα της Δημόσιας περιουσίας- και το θέμα των Παλιών Δικαστηρίων καθώς και του Χώρου πίσω από το Μπάσκετ της Ελιάς, που πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Παύλος Παυλίδης: «Οι συνδυασμοί που κάνουν πραγματική αντιπολίτευση μένουν απέξω»

«‘Έπεσαν οι μάσκες!» δήλωσε  με έντονη κριτική διάθεση ο Παύλος Παυλίδης, κατηγορώντας την παράταξη Μπατσαρά για θέσεις που πήραν, ενώ η δική του παράταξη που κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση έμεινε απέξω. «Έτσι θα έχουμε πολλά προβλήματα, γιατί δεν υπάρχει προγραμματική σύγκλιση» συμπλήρωσε.

Η τοποθέτηση προκάλεσε την έκρηξη της κ. Μπατσαρά που απάντησε οργισμένη: «Δεν σας επιτρέπω να θίγετε την τιμή και την αξιοπρέπεια τη δική μου και της παράταξής μου. Σ’ όλη μου τη ζωή δεν εκμεταλλεύτηκα ποτέ τις θέσεις από τις οποίες πέρασα.»

Οι συλλήψεις των ανήλικων  αποτελούν πλήγμα στη Δημοκρατία

Ψήφισμα ζήτησε να κατατεθεί από το ΔΣ ο Αντώνης Μαρκούλης για το θέμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, μετά τις συλλήψεις ανήλικων που παρακολουθούσαν την ταινία «Τζόκερ».

«Έχουμε πισωγύρισμα σε μαύρες περιόδους! Η δημοκρατία εάλω» συμπλήρωσε.

Το εμπορικό κέντρο της πόλης ενοχλείται από αυτοκίνητα

Την κινητοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας ζήτησε ο Δημήτρης  Τσανακτσίδης της παράταξης “Δικαίωμα για νέα Βέροια” καθώς, όπως είπε, οι πολίτες ενοχλούνται από τη διέλευση οχημάτων στο χώρο του πεζόδρομου.

Ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος μίλησε για τον μικρό αριθμό των μελών της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία όμως υπερβαίνει εαυτόν, εκτελώντας όσο είναι δυνατόν το καθήκον της.

Λαϊκή Συσπείρωση: « Καταδικάζουμε την εισβολή  της Συρίας στην Τουρκία»

Η Λαϊκή Συσπείρωση με το Γιώργο Μελιόπουλο καταδίκασε όχι μόνο την τουρκική εισβολή στη Συρία αλλά και την υπογραφή συμφωνιών της χώρας μας που την μετατρέπουν σε αμερικανονατοϊκή βάση, με ότι κινδύνους αυτό ενέχει.

Δράσεις της Αντιδημαρχίας Παιδείας κατά της παιδικής παραβατικότητας  

Δράσεις που αφορούν στην παιδική παραβατικότητα εξήγγειλε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα, εξηγώντας πως αυτές θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την εισαγγελική αρχή.

Προβλήματα παρουσιάζουν οι χώροι εγκατάστασης των νηπίων

Απαράδεκτους χαρακτήρισε πολλούς χώρους εγκατάστασης νηπίων η Δήμητρα Ράλλη, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να τολμήσει ένα νηπιαγωγείο έξω από την πόλη, όπου τα νήπια θα μεταφέρονται με λεωφορείο.

Η απάντηση του Στέργιου Διαμάντη ήταν ιδιαίτερα καυστική, αφού, όπως είπε, το πρόβλημα το προκάλεσε η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, της οποίας η κ. Ράλλη υπεραμύνεται.

Το Πολυνομοσχέδιο θα φέρει νέα βάρη στους δημότες

Την επικινδυνότητα του Πολυνομοσχεδίου για τους Δήμους τόνισε ο Γιάννης Τσαναξίδης της Λαϊκής Συσπείρωσης εξηγώντας πως θα ανοίξει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, φέρνοντας νέα βάρη στους Δημότες.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος τον  καθησύχασε λέγοντας πως στον  τομέα της καθαριότητας δεν υπάρχει κανένας τέτοιος κίνδυνος.

Πρώτη μας προτεραιότητα τα σχολεία

Σε ερωτήσεις του Γιώργου Μελιόπουλου στο προηγούμενο ΔΣ, για αντισεισμική θωράκιση, πυρασφάλεια και αντιπλημμυρική προστασία,  ιδιαίτερα στα σχολεία, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αλέξανδρος Τσαχουρίδης απάντησε σήμερα πως υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα και στους τρεις τομείς, δίνοντας μάλιστα και στοιχεία σχετικά με ενέργειές του.

«Τα σχολεία είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε «και προχωρούμε άμεσα σε μικρά τεχνικά έργα της πόλης, τα οποία είναι αντιμετωπίσιμα. Όσο για τα μεγάλα, τα οποία θέλουν μελέτες, εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, χρειάζεται χρόνος.»

Ειδικά για την παραχώρηση του Αρχοντικού Σαράφογλου στο Λύκειο Ελληνίδων, εξήγησε πως υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στο θέμα και από τη μεριά του και από τη μεριά του Δημάρχου. Δεν είναι όμως απλό, καθώς ίσως χρειαστούν κάποιες παρεμβάσεις στο κτίριο και εμπλέκεται στο όλο θέμα και η Αρχαιολογική Υπηρεσία. «Θα το αντιμετωπίσουμε, όταν πρέπει και όπως πρέπει» συμπλήρωσε.

Αντιδράσεις για συμμετοχή του Δήμου στο Ελληνογερμανικό Συνέδριο για τα απορρίμματα.

Ο Δήμος πρόκειται να συμμετάσχει στο Ελληνογερμανικό Συνέδριο για τα απορρίμματα, πράγμα το οποίο  δημιούργησε σοβαρές επιφυλάξεις, καθώς ο Γιώργος Μελιόπουλος δήλωσε πως η παράταξή του είναι θετική σε συνεργασίες, όχι όμως με φορείς που αποτελούν ένα κέλυφος που καλύπτει ενέργειες της ΕΕ σχετικές με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Στη μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε οι παρατάξεις πρότειναν τους υποψηφίους τους. Η καταμέτρηση των ψήφων ανέδειξε τα 6 μέλη, που, εκτός από τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, θα συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας. Αυτά είναι:

Δράση με Γνώση: Στέλιος Ασλάνογλου, Στέργιος Διαμάντης

Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη: Κωνσταντίνος Παλουκίδης

Προτεραιότητα στον Δημότη: Αντώνης Μαρκούλης

Συνδημότες: Παύλος Παυλίδης

Δικαίωμα για Νέα Βέροια: Άννα Συμεωνίδου

……………………………………

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας