Veria puppet ‘19: "ΕcoCircus". Φιλοοικολογική παράσταση, Σάββατο 19 Οκτωβρίου

LUCA REGINA (Ισπανία - Πολυεθνικό)

“EcoCircus” Η Green Ecomedy του Luca Regina

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Σάββατο 19 Οκτωβρίου ώρα 18:00 με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό !

Κωμική μαγεία , κλόουν, θέατρο με αντικείμενα.

Η κλιματική αλλαγή, υπερθέρμανση του πλανήτη και οι σοβαρές συνέπειες στην καθημερινή μας ζωή λόγω λανθασμένων επιλογών, είναι τώρα ορατές σε όλους.

Η κρούση του συναγερμού που ξεκίνησε η Γκρέτα Τούνμπεργκ δυσκολεύεται να ακουστεί από τους ισχυρούς της γης, αλλά προκάλεσε την προσοχή του Luca Regina, του κλόουν, ζογκλέρ, κωμικός και showman, ο οποίος, μετά από το πέρασμα του από όλες τις σκηνές του πλανήτη, αποφάσισε να δημιουργήσει μια ΄παράσταση που διασκεδάζει και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει την απαραίτητη ανάγκη για μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνειδητοποίηση, που ξεκινά από τον εαυτό μας. Με αυτή την προϋπόθεση γεννιέται το EcoCircus, μια σύγχρονη, σπασμωδική και καινοτόμα παράσταση στην οποία, ανάμεσα σε μαγεία, ακροβατικά και πράξεις εξισορρόπησης, τα αστικά απόβλητα ζωντανεύουν και γίνονται πρωταγωνιστές ακροβατικών κόλπων με εκπληκτικές επιδόσεις .

"Στο EcoCircus μου, τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν καταστρέφεται, αλλά όλα μετασχηματίζονται ή μάλλον ανακυκλώνονται ή επαναχρησιμοποιούνται - εξηγεί ο Luca Regina, συγγραφέας και διερμηνέας της παράστασης - Σε αυτή την παράσταση δίνω μια δεύτερη ζωή στους σπάταλους, τους δίνω μια δεύτερη ευκαιρία Μετατρέποντας τους σε πραγματικούς πρωταγωνιστές του γέλιου και των χειροκροτημάτων από το κοινό.

Με αυτό τον τρόπο θέλω να μεταδώσω μια πολιτισμική προσέγγιση στο θέμα συλλογής αποβλήτων στην πηγή, για να διαφυλάξουμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη και να εγγυηθούμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας ».

Στη σκηνή μαζί με τον Luca Regina βρίσκονται αντικείμενα που γίνονται αληθινοί ξεκαρδιστικοί χαρακτήρες με τη δική τους φυσιογνωμία. Ταλαντούχοι καλλιτέχνες που πρωταγωνιστουν στην “Αυλη των θαυματων” το freak show που έδειξε την Γυναίκα με μούσι, ο άνδρας χωρίς κεφάλι και το παιδί ψάρι.

Εδώ, στην παράσταση μας, λοιπόν, το μπουκάλι κανόνι, που με το χτύπημα ενός μαγικού ραβδιού αιωρείται στον αέρα εξαφανίζοντας το άχρηστο πλαστικό. Το Λεμόνι μάντης που από εγκαταλειμμένη φλούδα, γίνεται πρωταγωνιστής της δόξας του ως ψυχολόγος. Και το χορευτικό συγκρότημα που αποτελείται από τις Αδελφές Apple, της οποίας η ελαφρότητα και η ευκινησία σας κάνουν να ξεχνάτε ότι είναι τρία χαλασμένα μήλα. Αλλά το πραγματικό αστέρι είναι η Llorona, το αισθησιακό “soubrette” που τραγουδάει και χορεύει και κάνει τους άντρες να γυρίζουν τα κεφάλια τους με τις καμπύλες του κυρτού σώματος της και αποτελείται από σακούλες βιοδιασπώμενες και πλαστικά μπουκάλια.

Luca Regina

Από το 1991 έως σήμερα εμφανίστηκα στις ποιο απίθανες περιπτώσεις

Πλατείες, θέατρα, ιδιωτικά πάρτι, φεστιβάλ, εκθέσεις καμπαρέ και κωμωδίας, διεθνείς κουλούκια, εταιρικές συνεδριάσεις, τηλεοπτικές εκπομπές, φεστιβάλ, εμπορικά κέντρα, νυχτερινά κέντρα, καφετέριες, θέατρα και τσίρκο.

Σε ολόκληρη την Ιταλία, από βορρά προς νότο, αλλά και στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελβετία, τον Άγιο Μαρίνο, τη Σερβία, τη Βοσνία, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Κύπρο, το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κούβα, την Αίγυπτο, τη Ρωσία, την Ινδία, την Αιθιοπία ...

Διάρκεια 60 λεπτά

Χωρίς λόγια

Για όλους από 6 χρονών

https://www.facebook.com/juanjo.corrales.9/videos/10214775995288802/

https://vimeo.com/152426878

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 30367 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια