Βέροια Εκδηλώσεις

Veria puppet ‘19: “Ο σπόρος” (Ισπανία – Αργεντινή), Τρίτη 15 Οκτωβρίου

Σήμερα 3 παραστάσεις !
LA CANELA (Ισπανία – Αργεντινή)
«Ο σπόρος» “La semilla”

Στέγη Γραμμάτων
Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις 10:00 & στις 12:00 για μαθητές των δημοτικών σχολείων
Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις 19:00 για το κοινό

Διάρκεια 45 λεπτά
Για όλες τις ηλικίες από 5 χρονών
Παράσταση Κουκλοθέατρου και θέατρο με αντικείμενα
Χωρίς λόγια
https://www.youtube.com/watch?v=NbTEIy_542w

Η παράσταση
“Ο σπόρος” είναι μια παράσταση που μιλά για τους διαφορετικούς τρόπους ανάπτυξης:
Για τη συγκομιδή πρέπει να σπείρουμε πρώτα. Για να σπείρουμε χρειαζόμαστε χώμα, νερό, ήλιο και έναν σπόρο.
Πού να τοποθετήσουμε τον σπόρο; … Ο σωστότερος τόπος, η σωστή ενέργεια. Για να μεγαλώνει κάτι υγιές και ισχυρό, πρέπει να το φροντίσουμε. Πρέπει να ξοδεύουμε χρόνο. Όλα μεγαλώνουν: τα φυτά, τα δέντρα, τα ζώα, οι ανθρώποι.
Μεγαλώνoουν οι Αμφιβολίες, τις επιθυμίες και κάθε είδους συναισθήματα. Μερικές φορές, όλα αυτά δεν σας αφήνουν να μεγαλώσετε. Άλλα σας επιτρέπουν να μεγαλώσετε πάρα πολύ. Τα όρια βοηθούν στην ανάπτυξη. Ο φόβος όχι. Όσο περισσότερη αγάπη σπέρνουμε τόσο περισσότερα χάδια συλλέγουμε.

Ο «σπόρος» μιλάει για τη σημασία που έχει να μεγαλώνουμε με αγάπη, σεβόμενο τον ζωτικό μας χρόνο, απολαμβάνοντας την παιδεία που λαμβάνουμε ως θεμελιώδη τροφή για την υγιή μας εξέλιξη.
“Ο Σπόρος” εκφράζει τη σημασία για το πόσο σημαντικό είναι να βλέπουμε και να τονώνουμε τα προσωπικά χαρίσματα κατά την παιδική ηλικία.

La Canela teatro de títeres.
Τον Ιανουάριο του 2003, δημιουργήθηκε από την Analía Sisamón, παρουσιάζοντας την παράσταση «1000 γερανοί». Αυτό που χαρακτηρίζει την δουλειά του θιάσου La Canela, είναι η εμβάθυνση στην σχέση μεταξύ οπτικής και εικαστικής τέχνης και μεταξύ του θεάτρου, του κουκλοθέατρου και του χορού. Αυτό επιτυγχάνεται, χρησιμοποιώντας τα καταλληλότερα στοιχεία του κάθε κλάδου, ανάλογα με την ανάγκη έκφρασης και συνδεδεμένο με τη συνεχή έρευνα και την δημιουργία της δικής της προσωπικής γλώσσας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας