Εκδηλώσεις Πολιτισμός

ΚΘΒΕ: “Ιφιγένεια η εν Αυλίδι” του Ευριπίδη, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

«Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2019
Παρασκευή 19 & Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 21:00

Η τραγωδία «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, η μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του  Κρατικού  Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, μετά το δυναμικό της ξεκίνημα από τη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2019. Η παράσταση, σε νέα μετάφραση  Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, στις 21:00 και στη συνέχεια σε αρχαία θέατρα σε όλη την Ελλάδα.

Η Ανθή Ευστρατιάδου που τιμήθηκε με το 11ο «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» για την θεατρική περίοδο 2016 θα ερμηνεύσει το ρόλο της Ιφιγένειας. Ο  Γιώργος Γλάστρας τον Αγαμέμνονα, η Μαρία Τσιμά την Κλυταιμήστρα, ο Γιώργος Καύκας τον Πρεσβύτη, ο Νικόλας Μαραγκόπουλος τον Μενέλαο, ο Χρίστος Στυλιανού τον Αγγελιοφόρο και ο Θανάσης Ραφτόπουλος τον Αχιλλέα.

Η παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά.


Δυνατότητα μεταφοράς θεατών προς και από την Επίδαυρο
Οι θεατές που θα παρακολουθήσουν στην Επίδαυρο τις παραστάσεις του έργου «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» μπορούν να εξασφαλίσουν τη μεταφορά τους προς και από την Επίδαυρο με εισιτήριο 10,30€.

Η κράτηση θέσεων για το λεωφορείο γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της ticketmaster με τον κωδικό που αναγράφεται στο εισιτήριο. Κρατήσεις γίνονται μέχρι τις 17:00 της προηγούμενης ημέρας από την παράσταση.

Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν τις ημέρες των παραστάσεων (Παρασκευή 19 & Σάββατο 20 Ιουλίου) στις 17:00 από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην Πλατεία Συντάγματος. Τα λεωφορεία της επιστροφής από την Επίδαυρο θα ξεκινήσουν 40 λεπτά μετά το τέλος της παράστασης.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας