Τοπικά

Επίσκεψη Κινέζων επιθεωρητών της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων στον Κώστα Καλαϊτζίδη

Δελτίο τύπου

Επίσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, σήμερα Δευτέρα 24-06-2019, πραγματοποίησαν τρεις επιθεωρητές της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Οι Κινέζοι εμπειρογνώμονες θα επιθεωρήσουν οπωρώνες και συσκευαστήρια πυρηνοκάρπων προκειμένου να δοθεί πρόσβαση στην αγορά της χώρας τους για τα συγκεκριμένα αγροτικά προϊόντα.

Αντικείμενο της επιθεώρησης θα αποτελέσουν, ο φυτοϋγειονομικός έλεγχος των οπωρώνων και συσκευαστηρίων, η φυτοϋγειονομική πιστοποίηση κατά την εξαγωγή, το σύστημα επισκοπήσεων επιβλαβών οργανισμών καραντίνας της χώρας καθώς και το φυτοϋγειονομικό καθεστώς των ελληνικών οπωρώνων.

Αφού καλωσορίσθηκαν, ενημερώθηκαν αρμοδίως από τον Αντιπεριφερειάρχη, το προσωπικό της αρμόδιας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, τον πρόεδρο της κοινοπραξίας οργανώσεων ομάδων παραγωγών και τους αρμόδιους υπαλλήλους του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων για τα δεδομένα της Περιφερειακής μας Ενότητας και εν συνεχεία αναχώρησαν για τις προγραμματισμένες επιθεωρήσεις.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης τόνισε:

«Είχα τη χαρά να υποδεχτώ σήμερα στο γραφείο μου τους επιθεωρητές από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Παρουσιάζεται μία μεγάλη ευκαιρία, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας, με σκοπό να ανοίξουμε έναν επιπλέον δρόμο στις εξαγωγές των προϊόντων μας. Ως Περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε την ευκαιρία που μας παρουσιάζεται ανεκμετάλλευτη.

Αφού καλωσόρισα την αντιπροσωπεία και τους παρουσίασα μαζί με τους συνεργάτες μου από τις υπηρεσίες τα δεδομένα της Περιφερειακής μας ενότητας, έδωσα εντολή ώστε να τους παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια και διευκόλυνση κατά την εκτέλεση των εργασιών τους.

Είναι εντολή του Περιφερειάρχη μας του Απόστολου Τζιτζικώστα αλλά και δίκη μου προτεραιότητα, η εξεύρεση τρόπων ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής της περιοχής μας αλλά και των μεταποιητικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων, με φυσικό επακόλουθο την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας».

Βέροια 24-06-2019

banner-article

Ροη ειδήσεων