Νάουσα

Θεανώ Καπέτη: Από την ηρωική εργατομάνα Νάουσα να στείλουμε ένα ακόμα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις….

Στην κοινή συγκέντρωση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Νάουσα, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Θωμά Τσουκαλά, μίλησε εκ μέρους του ΚΚΕ  η της Θεανώ Καπέτη μέλους της Κ.Ε. και υποψήφια ευρωβουλευτής  του κόμματος.  Απόσπασματα  από την ομιλία της έχουν ως εξής:  

Βαδίστε προς τις κάλπες, με καθαρό μυαλό και ζεστή καρδιά. Οι ψεύτικες υποσχέσεις, οι εκβιασμοί και τα διλήμματα, δεν πρέπει να θολώσουν την κρίση σας, να σας κάνουν να ξεχάσετε όλα όσα ζήσατε τα προηγούμενα χρόνια, όλα όσα σας βασανίζουν σήμερα.

Η αγανάκτηση και ο θυμός που νιώθετε δικαιολογημένα, δεν πρέπει να γίνουν απογοήτευση, συμβιβασμός, υποταγή.

Βαδίστε προς την κάλπη με πείσμα, με αγωνιστική αισιοδοξία, ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να επιτρέψουμε να συνεχιστεί.

Εμπιστευτείτε αυτούς που σας είπαν πάντα την αλήθεια. Αυτούς που σας λένε σήμερα ότι το μέλλον μας δεν είναι η μιζέρια, η φτώχεια και η ανεργία. Οτι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσει ο εργαζόμενος λαός, με δικαιώματα στην εργασία, με υψηλό επίπεδο υγείας, παιδείας, όλων των κοινωνικών παροχών, σε έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς πολέμους, προσφυγιά και μετανάστευση.

Οτι είναι ρεαλιστικό να αλλάξει ο κόσμος, αν βάλουμε στόχο, όλοι όσοι παράγουμε τον πλούτο με τη δουλειά μας, να απαλλαγούμε από τους εκμεταλλευτές μας, απ’ τα παράσιτα και τους κηφήνες τους καπιταλιστές και τα κόμματα της εξουσίας τους.

Γι αυτό ο λαός πρέπει να αποφασίσει να αλλάξει μετερίζι, να σταθεί απέναντι στους εκμεταλλευτές του και τους καταπιεστές του. Να διαχωρίσει οριστικά τη θέση του απ’ αυτούς και τους εκπροσώπους τους, με το μοναδικό τρόπο που έχει αυτή τη στιγμή. Να ψηφίσει παντού το ΚΚΕ.

Να στηθούν και να ενισχυθούν εστίες αντίστασης στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές της Νάουσας και τα χωριά. Ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες των εργατικών λαϊκών στρωμάτων να μη συνηθίσουμε στα λίγα, στις ελεημοσύνες, στους φραγμούς που μπαίνουν στη μόρφωση σε όλες τις βαθμίδες, στη δουλειά με μισθό χαρτζιλίκι, στην ανασφάλεια. Να γυρίσουμε την πλάτη σε μια πολιτική που προωθήθηκε συστηματικά και από νέα ηλικιακά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ και άλλων, η οποία είναι όμως αντιλαϊκή, ξεπερασμένη, δοκιμασμένη, οδηγεί στο να ζουν οι νέοι με χειρότερους όρους από τους γονείς τους.

Και εδώ στη Νάουσα πορευτήκαμε και θα πορευτούμε με όσους θέλουν μια καλύτερη ζωή με όσους διεκδικούν φιλολαϊκά μέτρα που πηγαίνουν τη ζωή μπροστά, με όσους επιθυμούν την αναβάθμιση της πόλης, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, με όσους απαιτούν να έχουν ό,τι τους ανήκει γιατί να μην ξεχνάμε είμαστε στο 2019 με την επιστήμη και την τεχνική να βρίσκεται στο απόγειό της.

Αυτή την απάντηση μπορούν να τη δώσουν την Κυριακή στην κάλπη ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, που μπορούν να συγκρίνουν και να κρίνουν.

Τέτοιο είναι και το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο της Νάουσας , με ανθρώπους που βρεθήκαμε σε αγώνες για λαϊκά προβλήματα, σε χώρους δουλειάς, στους επαγγελματίες σε συνοικίες και χωριά, στους χώρους που μεγαλώνει εκπαιδεύεται και ζει η νέα γένια.

Είναι μακριά από οικονομικά συμφέροντα και άλλα.

Ας απαντήσει ο λαϊκός – εργατικός κόσμος που ζει στον Δήμο μας: Θέλει δήμαρχο-διοίκηση-δήμο που θα υπηρετεί την κυβέρνηση, τους εταίρους της ΕΕ, τα πολλά επιχειρηματικά συμφέροντα  ή δήμο που θα δουλεύει μαζί με το λαό της πόλης, θα  τον κινητοποιεί, διεκδικεί μαζί του, παλεύει από θέσεις αντιπολίτευσης στους ισχυρούς;

Ποιοι θα στηρίξουν το λεηλατημένο εισόδημα των Ναουσαίων  από τη φοροληστεία του δήμου; Μειώνοντας δραστικά τα τέλη καθαριότητας στην κατοικία και ιδιαίτερα στην επαγγελματική στέγη, παγώνοντας πλειστηριασμούς και κατασχέσεις λογαριασμών για μικροχρέη στο δήμο, μετατρέποντας σε συμβολική τη συμμετοχή των δημοτών στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (γήπεδα – πολιτισμό – ακαδημίες – γυμναστήρια – κολυμβητήρια).

Ποιοι θα στηρίξουν τους χιλιάδες επαγγελματίες την Νάουσας από την προπληρωμή εφάπαξ των τελών, από το κυνήγι των κλήσεων;

Η απάντηση στο ποιοι, είναι οι κομμουνιστές, μαζί με άλλους συναγωνιστές που βρεθήκαμε μαζί και θα βρεθούμε με ακόμα περισσότερους.

Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ είναι η καλύτερη εγγύηση ότι δεν θα πάρουν μέρος σε συναλλαγές και αλισβερίσια, ότι θα μείνουν σταθεροί εκπρόσωποι του λαού απέναντι σε πιέσεις και αντιλαϊκά συμφέροντα, ότι θα δουλέψουν σκληρά χωρίς να υπολογίσουν κόπους, με ανιδιοτέλεια για να ενώσουν τον εργαζόμενο λαό, τους ανέργους, τους απόμαχους της δουλειάς, τους νέους και τις νέες.

Και από εδώ την ηρωική εργατομάνα και ανταρτομάνα Νάουσα να στείλουμε ένα ακόμα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις….

«Τα οχυρά της Νάουσας δεν υπάρχουν πια

Τα μετέτρεψαν οι αντάρτες σε ερείπια»…

λέει ο στίχος στο γνωστό αντάρτικο τραγούδι…

Έτσι και εμείς σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι την Κυριακή το βράδυ να κάνουμε το πρώτο βήμα και να γκρεμίσουμε από τις πρώτες θέσεις όσους έχουν ματώσει τη ζωή μας όλα αυτά τα χρόνια. Μην τους κάνετε τη χάρη να τους δώσετε την χαρά την Κυριακή το βράδυ να χαμογελάνε ειρωνικά πίσω απ’ την πλάτη σας, γιατί σας εξαπάτησαν. Να μετατρέψουμε τις πολιτικές τους σε ερείπια. Να παλέψουμε μέχρι και την τελευταία ώρα το τελευταίο λεπτό το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο και το σφυροδρέπανο να πάνε όσο ψηλότερα γίνεται…. Και ιδιαίτερα το ψηφοδέλτιο της ΛΑΣΥ με επικεφαλής τον Θωμά Τσουκαλά να περάσει το νήμα και να φτάσει στο β’ γύρο και γιατί όχι, να μπει και η Νάουσα στον κατάλογο των πόλεων με δημάρχους αγωνιστές που θα συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα που θα στέκονται στο πλευρό σας.

banner-article

Ροη ειδήσεων