Βέροια

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης  Σωτήρης Αβραμόπουλος στη Βέροια: «Αγωνιζόμαστε για ριζικές αλλαγές»

 Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης Σωτήρης Αβραμόπουλος ήταν σήμερα την Ημαθία, όπου, μετά από  επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΑΛΜΜΕ στην Κουλούρα και περιοδεία στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, έδωσε συνέντευξη τύπου στη Βέροια, στο καφέ Beluga.

Σημαντικές θεώρησε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος και τις δύο συναντήσεις που είχε λέγοντας:

«Δεν δεχόμαστε να γίνεται κουβέντα για ανάπτυξη, χωρίς να γίνεται κουβέντα για τους εργαζόμενους. Η ανεργία, η ανασφάλεια, η μοίρα των μικρομεσαίων αγροτών, με τις τιμές των προϊόντων και τις φυσικές καταστροφές, είναι προβλήματα που μας απασχολούν και δεσμευόμαστε ότι θα τα αναδείξουμε και θα πιέσουμε για τη βελτίωσή τους» είπε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Σχετικά με την επίσκεψη στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ενημέρωσε πως η συζήτηση οδήγησε στην ανάγλυφη παρουσίαση προβλημάτων στο χώρο, όπως η υποστελέχωση, προβλήματα μισθολογικής φύσεως αλλά και εργασιακών χώρων.

«Η Περιφέρεια είναι οι άνθρωποί της» είπε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως όσα έργα έχουν γίνει δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό.

Προβλήματα στους χώρους της Υγείας και της Παιδείας, έργα αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν διαφορετικά, ιεραρχημένα στη σωστή βάση, με τη διάθεση των κονδυλίων των ΕΣΠΑ σ’ αυτά κι όχι μόνο σε τομείς που παρουσιάζουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Το 90% πάει σε τέτοιους τομείς και μόνο το υπόλοιπο αντιμετωπίζει τη φτώχεια. «Εμείς θα πιέσουμε για ιεράρχηση των προβλημάτων» κατέληξε.

Η Συμφωνία των Πρεσπών και το κλίμα της επικινδυνότητας που αυτή κυοφορεί ήταν ένα ακόμη θέμα που τον απασχόλησε, καθώς η δήθεν καρποφορία της ως προς επιχειρηματικές ανταλλαγές βαίνει προς όφελος του Κεφαλαίου και όχι των λαών.

«Ο λαός έχει την ευκαιρία να κάνει τη διαφορά παντού σ όλες τις κάλπες. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Κινητοποίηση – Οργάνωση – Μπροστά οι μεγάλες κοινωνικές ανάγκες» ολοκλήρωσε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Σε ερωτήσεις σχετικά με την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός Διοικητηρίου στη Βέροια και με τη δυνατότητα η 5η έδρα στο Νομό να περάσει στη ΛΑ.Σ και όχι στη Χρυσή Αυγή, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης απάντησε πως οπωσδήποτε είναι απαραίτητο το Διοικητήριο αλλά ταυτόχρονα και η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών που θα στεγάζονται σ’ αυτό.

Ειδικά για το θέμα της μείωσης της δύναμης της Χ.Α ισχυρίστηκε πως μόνο οι δυνάμεις του ΚΚΕ μπορούν να αποτελέσουν τον  κυματοθραύστη στον επερχόμενο κίνδυνο, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική που εφάρμοσε οδήγησε σε συνθήκες φτώχειας, που ευνοούν την ανάπτυξη του ναζισμού.

far

Φωτογραφία: faretra.info

 

banner-article

Ροη ειδήσεων