ΚΘΒΕ: "Δάφνες και πικροδάφνες" των Δ. Κεχαϊδη και Ε. Χαβιαρά - Μεγάλη περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

«ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ»
των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά
Σκηνοθεσία: Αντρέας Κουτσουρέλης

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΞΑΝΘΗ
Δημοτικό Θέατρο
Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, στις 20.30
Με την υποστήριξη του Δήμου Ξάνθης

 

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στηρίζοντας σταθερά τη σύγχρονη νεοελληνική δραματουργία, παρουσιάζει τη νέα παραγωγή «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, σε σκηνοθεσία Αντρέα Κουτσουρέλη, η οποία θα παρουσιαστεί σε μεγάλη περιοδεία σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με την στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας είναι η Ξάνθη, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο  Δημοτικό Θέατρο, ενώ θα ακολουθήσει περιοδεία σε πολλές πόλεις  της Βορείου Ελλάδος (Δράμα, Καβάλα Σέρρες, Σοχός, Νάουσα, Βέροια Κιλκίς, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Έδεσσα, Φλώρινα, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη κ.α.).

Ο Αντρέας Κουτσουρέλης, μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε πέρυσι με την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, αναλαμβάνει να ανεβάσει ένα έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας. Πρόκειται για μια οξυδερκή κριτική της σύγχρονης πολιτικής σκηνής, δοσμένης με κωμικό τρόπο, που προβάλλει το σκοτεινότερο κομμάτι του πολιτικού συστήματος, την αλυσιδωτή διαπλοκή που επιβιώνει μέσω των πιο ευτελών τρόπων άσκησης εξουσίας: του εκβιασμού και του ρουσφετιού. Πρόσωπα έρμαια των παθών τους, φιλόδοξα, ημιμαθή, συνένοχα, που εκβιάζουν, απειλούν και προδίδουν με μεγάλη ευκολία σχέσεις και αξίες, αποτελούν ένα σημαντικό γρανάζι του τοπικού πολιτικού συστήματος.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 37921 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια