Βέροια Σχόλια

Μια εικόνα της Βέροιας γιορτινή όσο ποτέ!

Το χθεσινό άναμμα από το Δήμαρχο του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία της Ελιάς, με τη συναυλία της Ρεμπούτσικα – Πασπαλά που ακολούθησε, έδωσε μια φαντασμαγορική διάσταση όχι μόνο στην Πλατεία της Ελιάς, αλλά και σ’ ολόκληρη την πόλη.

Φωταγωγημένα τα δέντρα των κεντρικών δρόμων οδηγούσαν όλα στην καρδιά της χριστουγεννιάτικης γιορτής, στο Καράβι των Ξωτικών και το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του, που από χθες το άναμμά του σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Βέβαια, πολλά λέχθηκαν και γράφτηκαν για το αν έπρεπε ή όχι να δοθούν τόσα πολλά χρήματα γι’ αυτές τις εκδηλώσεις, με αντίστοιχα δυνατά επιχειρήματα κι από τις δύο πλευρές.

Την ανέχεια, και τις κάθε είδους δυσκολίες των πολιτών, επικαλέστηκε η μία πλευρά, που δεν συνάδει, ισχυρίστηκε, με τέτοιου είδους έξοδα. Την τολμηρή προσπάθεια δημιουργίας πολιτιστικού τουρισμού, όπως επιτυχώς  την εφάρμοσαν Δράμα και Τρίκαλα, επικαλέστηκε η άλλη.

Αν μπορούσαν να μιλήσουν τα παιδιά της Βέροιας, θα έλεγαν πως έχουν ανάγκη από το μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων και θα επικροτούσαν με ενθουσιασμό την ονειρική ατμόσφαιρα που δημιουργεί η Πλατεία.

Δεν ξέρουμε αν τελικά το τόλμημα της δημιουργίας πολιτιστικού τουρισμού στη Βέροια θα ευοδωθεί, θα φανεί. Η ατμόσφαιρα όμως της πλατείας και της πόλης τη χθεσινή βραδιά , με το Καράβι των Ξωτικών να «πλέει» ολόφωτο μέσα στη νύχτα, το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο να έχει ανάψει όλα τα λαμπιόνια του, και τον κόσμο να ζεσταίνεται, κόντρα στο δυνατό κρύο, από τη φωνή της Πασπαλά, το κόκκινο βιολί της Ρεμπούτσικα και τις μελωδίες των ορχηστρικών και των τραγουδιών της, ήταν συναρπαστική όχι μόνο για τα παιδιά, που ήταν πάρα πολλά, αλλά και για τους μεγάλους!

Οι φωτογραφίες της faretra.info αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Μήπως όλοι θέλουμε να ξεφύγουμε από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ατομικά και συλλογικά, μέσα απ’ αυτήν την ατμόσφαιρα; Μήπως θέλουμε όλοι να ξαναγίνουμε παιδιά;

far

Φωτογραφίες: faretra.info

Σχετικά με το άναμμα του Δέντρου μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Σχετικά με τη συναυλία μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας