Πολιτική

Η “έξοδος από τα μνημόνια” δεν είναι τίποτε άλλο από μια εικονική πραγματικότητα

Τα μέλη της κυβέρνησης και όσα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ σπεύδουν να «πανηγυρίσουν» για την «έξοδο από τα μνημόνια», δεν μπορούν να πείσουν ούτε τον εαυτό τους και σίγουρα δεν μπορούν να κοροϊδέψουν (και πάλι) τον ελληνικό λαό.

Το… «βγαίνουμε από τα μνημόνια» είναι απλώς ένα κενό σχήμα λόγου, είναι μέρος της μάταιης κυβερνητικής προπαγάνδας, είναι κάτι σαν τα προηγούμενα του τύπου «σχίζουμε τα μνημόνια και καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ» μόνο που αυτή τη φορά οι πολίτες ξέρουν καλά με ποιους έχουν να κάνουν.

Η «έξοδος από τα μνημόνια» με τον τρόπο που την παρουσιάζουν οι πολιτικοί τυχοδιώκτες  που μας κυβερνούν, δεν είναι τίποτε άλλο από μια εικονική πραγματικότητα, διότι από την Τρίτη και μετά, ο κόσμος θα συνεχίσει να υποφέρει από τη δυσβάσταχτη φορολογία, θα εξακολουθεί να είναι στην ανεργία, οι λογαριασμοί θα ξαναέρχονται φουσκωμένοι, οι αγρότες θα πορεύονται και πάλι με «ψίχουλα», οι νέοι θα συνεχίσουν να ψάχνουν την «έξοδο» από τη χώρα και γενικά θα είναι σαν να μην άλλαξε μια μέρα,  από τα όσα βιώνουμε εδώ και 3,5 χρόνια από τη  χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος.

Επιπλέον οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Τσίπρα για να μπορεί να επικαλείται τη δήθεν «έξοδο» από τα μνημόνια, είναι βαριές και πολύχρονες, πολύ πιο ασφυκτικές από τις δεσμεύσεις των άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βγήκαν από τα μνημόνια ( αυτά στην πραγματικότητα). Συνεπώς, τα χειρότερα έρχονται, για όσο καιρό παραμένουν στην κυβέρνηση, αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να ξεγελούν τον κόσμο, εμφανίζοντας το «μαύρο» για «άσπρο».

Εάν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θεωρούν ότι «πέτυχαν» και πανηγυρίζουν γι’ αυτό, ας τολμήσουν να κάνουν τώρα εκλογές για να εισπράξουν και τα συχαρίκια των Ελλήνων πολιτών.

Τάσος Μπαρτζώκας

Πολιτευτής ΝΔ

banner-article

Ροη ειδήσεων