Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Ημαθίας: Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣ στην ακρόαση Φορέων της Βουλής

 Την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κύριος Χρήστος Μπουρδούκης, παραβρέθηκε στην ακρόαση Φορέων της Βουλής για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με το Πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση.

Μεταξύ  άλλων είπε και τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

ΟΙ Έλληνες συνταξιούχοι είναι οι χαμένοι της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης και δε φταίμε εμείς για το δημόσιο χρέος της χώρας. Εσείς αυτό το γνωρίζετε. Οι συνταξιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα έχουν υποστεί συντριπτικές μειώσεις στις συντάξεις τους. Από το 2010 μέχρι σήμερα, με σειρά δημοσιονομικών νόμων μειώθηκαν πάνω από 40% τους οποίους για την οικονομία του χρόνου δεν αναφέρω. Η Κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς θα μειωθούν οι συντάξεις 25-30% σε σχέση με αυτές που καταβάλλονται σήμερα, άνω των 1000 ευρώ και με τη μείωση του αφορολόγητου, οι συνταξιούχοι θα χάσουν δύο και παραπάνω συντάξεις το χρόνο.

Η Κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί με τους Θεσμούς- Δανειστές και το ΔΝΤ, χωρίς να διακινδυνεύσει την αξιοπιστία της χώρας, ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, ώστε να μην καταργηθεί η προσωπική διαφορά και το αφορολόγητο. Ιδιαίτερα το ΔΝΤ, το οποίο αξίωσε την επιβολή αυτών των μέτρων και το οποίο κάθε τόσο αλλάζει την εκτίμησή του για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Απορρίπτουμε με περιφρόνηση και απογοήτευση τη θεωρία που υποστηρίζεται από τραπεζικούς κύκλους ότι υπάρχουν περιθώρια μείωσης των συντάξεων.

Η Κυβέρνηση να πείσει τους Δανειστές ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικοί λόγοι και γι’ αυτό το λόγο δεν απαιτούνται νέες περικοπές για τους συνταξιούχους και η μείωση του αφορολόγητου.

Οι απόμαχοι της εργασίας δικαιούνται περισσότερο σεβασμό και μεγαλύτερη αξιοπρέπεια».

Το Δ.Σ.

 

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 32549 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια