Βέροια Πολιτισμός

Όταν το παιχνίδι, το τραγούδι και η παιδική αθωότητα μετατρέπονται σε Τέχνη

H Παιδική Ομάδα «Θεατρικό Τραγούδι» του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  Βέροιας, που ξεκίνησε φέτος με δασκάλα της την Έλενα Μουδίρη-Χασιώτου, παρουσίασε χθες τη δουλειά της στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, δημιουργώντας συναισθήματα ψυχικής ευφορίας στους θεατές, που είδαν τόσο μικρά παιδιά να έρχονται σε επαφή με την Τέχνη μέσα από το παιχνίδι.

Η μικρή ομάδα, χαριτωμένη και δροσερή ανέβηκε στη σκηνή και ξεδίπλωσε όχι μόνο την αφοπλιστική της αθωότητα, αλλά και την ικανότητά της να μπαίνει στα μονοπάτια της Τέχνης μέσα από το παιχνίδι με μεγάλη άνεση.

Εδώ βέβαια πρέπει ν’ αναζητήσει κανείς την επαφή των παιδιών με τη δασκάλα τους, η οποία πέρασε τη διδασκαλία της με απόλυτη φυσικότητα μέσα από το παιχνίδι.

Κάτω από το μικρό πατάρι της σκηνής της Βιβλιοθήκης η δασκάλα επικοινωνούσε με τους μικρούς μαθητές της ελέγχοντας κάθε τους κίνηση, και οδηγώντας με τους δύο άλλους μουσικούς που συμμετείχαν κάθε τους βήμα. Πρόσφερε έτσι στους θεατές μια στιγμή Τέχνης ανάλαφρη, τρυφερή και πραγματικά αισιόδοξη για το πώς μπορούν τόσο μικρά παιδιά να προσεγγίσουν την Τέχνη φυσικά και αβίαστα.

Γόνιμη, λοιπόν, από τη μεριά του ΔΗΠΕΘΕ η επιλογή αυτού του τμήματος, που θα αποδώσει πολλαπλά αργότερα.

Συντελεστές παράστασης

Σκηνοθετική επιμέλεια: ‘Ελενα Μουδίρη Χασιώτου
Σκηνογραφία (σχεδιασμός & κατασκευή)/Ενδυματολογία: Δημήτρης
Γεωργόπουλος
Σκηνογραφική ομάδα Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών 1ου ΕΠΑΛ: Ισμαϊλάιν Νικόλ, Κουϊμτσόγλου Ελευθερία, Σαντήκογλου Σωκράτης, Τεκίδης Χρήστος, Φωτιάδου Φαίη.
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Έπαιξαν οι: Αλεξοπούλου Μαριάννα, Γκαλίτσιου Παναγιώτα, Ελευθεριάδου Αναστασία, Θεοχαροπούλου Ελένη – Μυρτώ, Κάστρης Δημήτριος – Ραφαήλ, Κάστρη Χαρά, Τσούπα Ευτυχία – Καλουδίτσα

Μουσικοί:
Ελευθερία Ματσεντίδου (πιάνο)
Χρήστος Κουτσίδης (κιθάρα, πνευστά, μπουζούκι)
‘Ελενα Μουδίρη Χασιώτου (κρουστά)

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας