Βέροια Ρεπορτάζ

Με χρώματα, νιάτα και παράδοση πλημμύρισαν η Πλατεία Ελιάς και οι δρόμοι της Βέροιας

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Παράρτημα  Βέροιας  του Λυκείου Ελληνίδων  διοργανώνει  Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Πολύχρωμα νεανικά χορευτικά συγκροτήματα,  σχεδόν απ’ όλη την Ελλάδα,  πλημμύρισαν σήμερα το πρωί, 21 Απριλίου, την Πλατεία Ελιάς της Βέροιας.

Οι νέοι χορευτές με τις παραδοσιακές στολές τους  έφεραν στην πόλη μας  γεύση από  την  παράδοση και πολιτισμό του τόπου τους .

Διακρίναμε χορευτικά συγκροτήματα, τα περισσότερα  από τα  οποία  προέρχονταν από παραρτήματα του Λυκείου Ελληνίδων, από Κέρκυρα, Πάτρα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Χαλάστρα, το Παιδικό Χορευτικό του Συλλόγου Βλάχων της Βέροιας και φυσικά  αυτό του τοπικού Παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων.

Με την μπάντα νέων από τη Γουμένισσα  να  προηγείται παίζοντας παραδοσιακούς σκοπούς  ακολούθησε παρέλαση όλων των χορευτικών  στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας , δημιουργώντας σ’ όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν, ευχάριστα συναισθήματa, για να καταλήξουν στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας και να ξεκινήσει το Φεστιβάλ.

Και το κυριότερο, ίσως  άθελά τους, οι νέοι χορευτές  έστελναν και ένα μήνυμα  ότι Παράδοση και Πολιτισμός είναι εδώ.

Και βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας  έδωσε αυτή την ευκαιρία  με τη διοργάνωση του Φεστιβάλ.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας