Βέροια Εκδηλώσεις

“Γκόλφω Project”. Από την Ομάδα “Ονειροπόλοι” του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας – Τμήμα  Θεατρικής Υποδομής

Ομάδα «Ονειροπόλοι»

«Γκόλφω Project»

Η Ομάδα «Ονειροπόλοι» του  Τμήματος  Θεατρικής   Υποδομής   του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Βέροιας  παρουσιάζει  την  παράσταση  «Γκόλφω Project»  του Σπυρίδωνος Π. Περεσιάδη σε σκηνοθεσία Πέτρου Μαλιάρα.

Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 στις 8.00μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών με ελεύθερη είσοδο.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Στο κατώφλι του 2018 οι Ονειροπόλοι αποφάσισαν – και δίνω έμφαση στο αποφάσισαν- πως η παράσταση τους «Γκόλφω Project» έπρεπε να ξαναπαιχτεί στο κοινό της Βέροιας. Δική τους η απόφαση – απαίτηση – που κοιτώντας με στα μάτια έγινε σπίθα αγωνίας για την συγκατάθεση. Και αυτή ήταν, ήδη, δεδομένη. Δική τους παράσταση, γιατί εγώ προσπάθησα , ένα χρόνο σχεδόν πριν, να τους συστήσω ένα κείμενο παραδοσιακό και ίσως γι’ αυτούς παλιακό, κι αυτοί το πήραν στις πλάτες τους και το κάνανε κτήμα τους, βάλανε τον έμμετρο λόγο στο στόμα τους και τον κάνανε δικό τους, πήραν στην καρδιά τους το συναίσθημα και το έζησαν. Νέα μέλη στην ομάδα, που γίνανε παλιά μέσα σε λεπτά, μιας ομάδας σαν γροθιά που  σφίγγεται μπροστά στην ανηφόρα της επανάληψης. Μιας ανηφόρας δύσκολης, με καινούρια στοιχεία που ανακαλύπτονται από τους ίδιους και από μένα, με πρόβες εξαντλητικές που θα γονάτιζαν και επαγγελματία, με πάθος τέτοιο, που έκανε ακόμα και δύο από τα μέλη της που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν να επιστρέψουν για να ζήσουν ξανά την ίδια θέρμη. Η ιστορία ίδια, το σκηνικό στην ίδια φιλοσοφία αλλά εμπλουτισμένο, η μουσική και η ματιά σταθερές, αλλά η παράσταση άλλη. Καινούρια. Φρέσκια και ώριμη. Σαν αυτά τα παιδιά, που τόσο με συγκινούν να τα βλέπω να γίνονται γίγαντες επάνω στη σκηνή. Τα ευχαριστώ για όλα.

Συντελεστές Παράστασης

Κείμενο:  Σπυρίδων Π. Περεσιάδης

Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία:  Χριστίνα Αβραμίδου

Μουσική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Καροτσέρης , Πέτρος Μαλιάρας                                                         Ακούγονται οι μουσικές των VIC (Band) – Villagers of Ioannina City

Γραφιστική Επιμέλεια/Φωτογραφία: Τάσος Θώμογλου

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Βατμανίδου Ειρήνη, Γιομπλιάκης Ερμής, Γκαμεζανταρσβίλι Άννα, Δασκάλου Χρύσα, Ζαφείρης Νικόλαος, Θεοδοσίου Άννα, Θεοδωρίδης Βασίλης,  Καλλιαρίδου Όλγα, Κεφάλα Μαρία, Κετίκογλου Ελπίδα, Κρεμλίδου Τατιάνα, Κωφίδου Αργυρώ, Κωφίδης Ιωάννης, Λεκός Παναγιώτης, Λεονταράκης Γεώργιος, Μπούσουλας Χάρης, Παπαδόπουλος Πολύταρχος, Παπαλάμπρου Λυδία, Σαράντη Δήμητρα, Τριανταφυλλίδου Μαρία, Σέφερ  Γεώργιος

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας