Πολιτική

ΝΟΔΕ Ημαθίας: “Η Αποτίμηση του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας”

        
Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, ήταν απολύτως πετυχημένο και η Νέα Δημοκρατία βγαίνει ενισχυμένη σε κάθε επίπεδο. Ενωμένη οδεύει μπροστά στη μεγάλη πολιτική και εκλογική μάχη που ακολουθεί. Παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν οι βασικοί άξονες του σχεδίου του κόμματος για την επόμενη μέρα. Υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία τιμά και μαθαίνει από το παρελθόν της και είναι έτοιμη να οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον κάνοντας ξανά το καθήκον της, όπως πολλές φορές στη Μεταπολίτευση. Δύο χρόνια μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία, η Νέα Δημοκρατία είναι η αδιαμφισβήτητη κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα, εκσυγχρονίζει τη λειτουργία της και παράλληλα αλλάζει, εξελίσσεται, ανανεώνεται σε πρόσωπα και ιδέες.
Στο Συνέδριο ήταν όλοι εκεί. Όχι τυπικά αλλά ουσιαστικά. Τον τόνο έδωσαν από την πρώτη στιγμή οι παρουσίες των πρώην Προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή με τις δηλώσεις των δύο τελευταίων να δίνουν τον τόνο κατά την έναρξη του Συνεδρίου. Όλοι έστειλαν το μήνυμα ότι η παράταξη είναι ενωμένη μπροστά στη μεγάλη μάχη που έχει μπροστά της, όχι τόσο για να κερδίσει τις εκλογές, αλλά κυρίως για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής και να αλλάξει την Ελλάδα.Η Νέα Δημοκρατία προχωρά μπροστά. Χωρίς ομαδοποιήσεις. Με ρόλο για όλους. Με τα όργανα του κόμματος να λειτουργούν και να διαμορφώνουν την πολιτική της. Με ενεργό συμμετοχή των μελών της που, όπως απέδειξε τόσο το Συνέδριο όσο και τα Προσυνέδρια των τελευταίων δύο μηνών, δεν περιορίζονται σε ρόλο χειροκροτητή, αλλά συνδιαμορφώνουν τις αποφάσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Στο Συνέδριο δόθηκε το βήμα σε πολλά νέα πρόσωπα, καθώς και σε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το κόμμα μας. Ήταν ένα Συνέδριο με καινοτομίες, με κυριότερη την ενεργό συμμετοχή των μελών του στη λήψη αποφάσεων σχετικά με το πρόγραμμα του κόμματος. Κυρίως όμως, ήταν ένα Συνέδριο εξωστρεφές και ανοιχτό στην κοινωνία. Έδωσε βήμα σε ανθρώπους εκτός των στενών κομματικών ορίων της Νέας Δημοκρατίας. Σε προσωπικότητες που προσθέτουν στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας. Φάνηκε στις τολμηρές παρεμβάσεις του Κύπριου Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, καθώς και του φιλοσόφου Στέλιου Ράμφου, του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, του Παναγιώτη Λιαργκόβα, κ.α. που άσκησαν ακόμη και κριτική στη Νέα Δημοκρατία, αποδεικνύοντας ότι το κόμμα μας είναι μια παράταξη με αυτοπεποίθηση και ανοιχτούς ορίζοντες, που δεν φοβάται να παραδεχθεί σφάλματα του παρελθόντος και απευθύνεται σε όλη την κοινωνία.

Η Νέα Δημοκρατία καλλιεργεί έντιμες και ειλικρινείς σχέσεις με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τίμησε ο ίδιος το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και έτσι η Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης ανταποκρίθηκαν και εκείνοι στην πρόσκληση της Νέας Δημοκρατίας να μιλήσουν στο Συνέδριο του κόμματος.

Οι κινήσεις αυτές αποτελούν ένα σαφές δείγμα πολιτικού πολιτισμού και δείχνουν τη διαφορά συνέπειας και πολιτικού ήθους μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ένοιωθε ισχυρός περιφρονούσε τους πάντες – πλην φυσικά των αγαπημένων του ΑΝΕΛ – και πολιτευόταν διχαστικά με συνθήματα του τύπου «ή εμείς ή αυτοί» και «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Τώρα που πέφτει θυμήθηκε τις συνεργασίες ψάχνοντας απελπισμένα σωσίβιο σωτηρίας. Αντιθέτως η Νέα Δημοκρατία οικοδομεί σταθερά έντιμες και ειλικρινείς σχέσεις συνεννόησης με όλα τα δημοκρατικά κόμματα.
Οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εξαπάτησαν τους Έλληνες διπλά. Και ως μνημονιακοί και ως αντιμνημονιακοί. Πήραν δύο ευκαιρίες και ζημίωσαν και τις δύο φορές τη χώρα και τους Έλληνες. Δεν τους αξίζει τρίτη ευκαιρία. Η Νέα Δημοκρατία πορεύεται με επιλογές μεγάλου ορίζοντα για τη χώρα. Όπως ο σταθερός προσανατολισμός μας στην Ευρώπη και η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Πορεύεται με τη δύναμη του ορθού λόγου και πυξίδα την αλήθεια.

Είναι το μεγάλο φιλελεύθερο αλλά και λαϊκό κόμμα της Ελλάδας. Που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, φτωχούς και πλούσιους, χωρίς ταξικό πρόσημο. Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας στηρίζεται σε δύο άξονες: Ο πρώτος άξονας είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της ασφυκτικής φορολογίας. Ο δεύτερος άξονας, είναι η αλληλεγγύη. Να μη μένει κανένας πίσω. Με ένα στιβαρό πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης σε όσους έχουν ανάγκη. Που θα εγγυάται ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στους κοινωνικά αδύναμους και ειδικά σε αυτούς που βρίσκονται στη δυσκολότερη θέση.Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας χτίζει μια νέα Ελλάδα και ενώνει όλους τους Έλληνες.

 ΓΙΑ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ

                                                                        ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

                                                                                      ΣΥΡΜΟΥΛΑ ΤΖΗΜΑ

ΠΑΛΠΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας