Βέροια Ρεπορτάζ

Ο Π. Λαφαζάνης στη Βέροια: “Δεν είμαστε ραγιάδες, υπάρχει ελπίδα, η ΛΑΕ έχει πρόταση!”

 Δήμητρα Σμυρνή

Στον Πολυχώρο «Ελιά» της Βέροιας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε το βράδυ της Δευτέρας, 18 Δεκεμβρίου,    περιγράφοντας με τα μελανότερα χρώματα τη σημερινή κατάσταση που ζουν οι Έλληνες, αλλά και την ελπίδα που διαγράφεται στον ορίζοντα, με το λαϊκό κίνημα να προβάλλει μέσα από την αντίδραση στους πλειστηριασμούς, το οποίο παρακολουθεί και στηρίζει η ΛΑΕ καθημερινά.

Ο Σάκης Αποστολόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας και γραμματέας της ΛΑΕ Ημαθίας, είπε προλογίζοντας:

«Η Ελπίδα μπορεί να τσαλακώθηκε, ο θυμός όμως δεν είναι πια βουβός. Υπάρχει δυνατότητα κινητοποίησης. Η ΛΑΕ παίρνει μέρος στον αγώνα κατά των πλειστηριασμών. Χρειάζεται εθνική ανασύνταξη και λαϊκό μέτωπο. Η μάχη θα κριθεί τώρα.»

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σηκώθηκε όρθιος παίρνοντας το λόγο και επικοινωνώντας άμεσα με το ακροατήριό του ξεκίνησε έτσι:

«Ξέρουμε τις δυσκολίες, θέλουμε όμως να σπάσουμε το σύγχρονο ραγιαδισμό. Δε μπορούμε να δεχόμαστε το ‘δε γίνεται τίποτα’. Ο Τσίπρας πρόδωσε το κίνημα. Εμείς θα εγκαταλείψουμε το μετερίζι;»

Κάνοντας μια άκρως συναισθηματική αναδρομή στο παρελθόν των αγώνων του Ελληνισμού, με σταθμούς το 21 και την περίφημη φράση του Κολοκοτρώνη «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», πέρασε στο ’40 και στο Πολυτεχνείο, κάνοντας παραλληλισμούς με τα σημερινά γεγονότα και τους παντοδύναμους κάθε φορά αντιπάλους.

Περνώντας στο ζοφερό οικονομικό τοπίο, όπως όχι μόνο διαγράφεται σήμερα αλλά και όπως διαφαίνεται στον ορίζοντα για πάρα πολλά χρόνια, παρά τις υποσχέσεις των κυβερνώντων, «Λιτότητα μέχρι το τέλος και λιτότητα χωρίς τέλος. Ποτέ δε θα ξοφλήσουμε το χρέος, γιατί είναι μη βιώσιμο. Αυτό είναι το μέλλον μας. Δε θα υποκύψουμε όμως» είπε.

«Τον άλλο δρόμο τον δείχνει το κίνημα των πλειστηριασμών. Είμαστε κοντά στον κόσμο που του αρπάζουν τα σπίτια κι έχουμε γλιτώσει σπίτια του ελληνικού λαού» συμπλήρωσε.

Δείχνοντας ανάγλυφα τους κινδύνους που ενέχουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μίλησε για ανταρτοπόλεμο κατά της ανάλγητης εξουσίας, τονίζοντας τη συνεχή παρουσία της ΛΑΕ δίπλα στους αδικημένους, που άρχισαν να αγωνίζονται προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια τους.

«Η πρότασή μας είναι ρήξη με τον ευρωμονόδρομο. Χρειάζεται εθνικό νόμισμα. Με το ευρώ είμαστε κάτω από τη γερμανική μπότα. Όταν διεκδικούμε δικό μας νόμισμα, διεκδικούμε νομισματική πολιτική. Τώρα είμαστε αποικία, δεν είμαστε χώρα» πρόσθεσε.

Συμπεριλαμβάνοντας στην ομιλία του και την εξωτερική μας πολιτική, η οποία πρέπει να αναζητήσει νέους δρόμους, κάνοντας στροφή σε άλλους συμμάχους, κατέληξε:

«Η ΛΑΕ είναι ενωτική δύναμη. Όλες οι δυνάμεις που είμαστε αντιμνημονιακές να ενωθούμε σα μια γροθιά. Οι διαφορές μας είναι πολύ μικρές μπροστά στο κέρδος που θα έχουμε. Συνεργασία και ενδυνάμωση της λαϊκής ενότητας. Θέλουμε ένα σύγχρονο ΕΑΜ, όπου όλοι θα έχουν θέση, όχι μόνο αριστεροί αλλά και όλες οι έντιμες δυνάμεις. Έτσι προχωρά η Ιστορία, μόνο με αγώνες!»

Στη συνέχεια η εκδήλωσε ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις του κοινού και απαντήσεις από τον ομιλητή.

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων