Παιδεία Τοπικά

Διεξήχθησαν με επιτυχία στην Ημαθία οι μαθηματικοί διαγωνισμοί “ΘΑΛΗΣ” και “ΥΠΑΤΙΑ”

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 09:00 διεξήχθη με επιτυχία ο 78ος μαθηματικός διαγωνισμός «ΘΑΛΗΣ».  Ταυτόχρονα διεξήχθη και ο 10ος διαγωνισμός «ΥΠΑΤΙΑ» για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου, τον οποίο διοργανώνει το Παράρτημα Ημαθίας της ΕΜΕ σε συνεργασία με την Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας.

Στα τρία εξεταστικά κέντρα της Ημαθίας (Αλεξάνδρεια, Βέροια και Νάουσα) συμμετείχαν 325 μαθητές.

Στα θέματα του διαγωνισμού ΥΠΑΤΙΑ διαγωνίστηκαν και πολλοί μαθητές από τον Έβρο, την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, την Πιερία και τη Φλώρινα με τη συνδρομή των παραρτημάτων της ΕΜΕ και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της ΕΜΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για τη μεγάλη συμμετοχή.

Σ υ γ χ α ί ρ ε ι

τους μαθητές και τις μαθήτριες που πήραν μέρος στους διαγωνισμούς και

Ε υ χ α ρ ι σ τ ε ί

– τους/ τις συναδέλφους που πραγματοποίησαν μαθήματα προετοιμασίας και συγκεκριμένα

Για την περιοχή της Βέροιας τους: Βαρελά Μαργαρίτα, Γρηγοριάδη Ιωάννη, Ιωσηφίδη Νίκο, Μαλάμογλου Ευδοξία, Σαραφοπούλου Χαρίκλεια, Σιδηρόπουλο Σάκη, Στυλιανίδου Αλεξάνδρα και Τελάλογλου Δημήτριο.

Για την περιοχή της Νάουσας τους: Γκουντή Ανθούλα, Γκουντής Γρηγόρης, Μπάπκας Στέργιος,Μπουνόβα Σαλώμη,Νόλτσης Νίκος και Νόλτσης Αναστάσιος.

Για την περιοχή της Αλεξάνδρειας τους: Κουτσουγιάννη Αικατερίνη, Λαμπροπούλου Φιλομένη , Πλατσάς Φιλοκτήμων, Φεσατίδης Μυρώδη, Χατζημιχαήλ Χριστίνα.

– τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων των εξεταστικών

κέντρων για τη διευκόλυνση που παρείχαν και την παραχώρηση των σχολείων για τα μαθήματα προετοιμασίας και συγκεκριμένα  τους: Κατσιανίδη Νικόλαο, Νικοδημόπουλο Ανδρέα, Σαμόγλου Εμμανουήλ και Τσαλουχίδη Παντελή καθώς και ιδιαίτερες ευχαριστίες στους:Αδαμίδη Ηλία, Κυριακίδη Βασίλη, Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο, Τελάλογλου Δημήτριο, Φεσατίδη Μυρώδη και Χονδρολίδη Δημήτριο.

– την ομάδα επιλογής θεμάτων του διαγωνισμού «ΥΠΑΤΙΑ»

– τους/ τις συναδέλφους και μαθηματικούς, που συνδράμουν στη

διεξαγωγή των διαγωνισμών με επιτήρηση είτε βαθμολόγηση.

Όσοι και όσες επιτύχουν στους δύο διαγωνισμούς «ΘΑΛΗΣ» και «ΥΠΑΤΙΑ» θα διαγωνιστούν το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στην επόμενη φάση, που είναι αντίστοιχα οι διαγωνισμοί «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» και «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ». Και γι’ αυτούς τους διαγωνισμούς θα πραγματοποιηθούν μαθήματα προετοιμασίας, που θα ανακοινώσουμε έγκαιρα.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

του Παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Η Πρόεδρος

Χαρίκλεια Σαραφοπούλου

Η Γενική Γραμματέας

Αλεξάνδρα Στυλιανίδου

 

banner-article

Ροη ειδήσεων