Αγροτικά Βέροια

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για το “νέο χαράτσι στο νερό”

«Νέο χαράτσι για το νερό, το λεγόμενο «περιβαλλοντικό τέλος», επιβάλλεται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Επιδιώκει να φορτώσει στις πλάτες τους όσα έργα έχουν γίνει και προγραμματίζονται να γίνουν για το νερό, προσθέτοντας στα τιμολόγια ύδρευσης και άρδευσης το κόστος απόσβεσης αυτών των έργων. Υλοποιούν με αυτόν τον τρόπο τις κατευθύνσεις της Οδηγίας 2000/60 της Ε.Ε., που καθιστά ένα στοιχείο της φύσης πανάκριβο εμπόρευμα.

Για τους μικρομεσαίους αγρότες το νέο δυσβάσταχτο χαράτσι έχει διπλή στόχευση, την ύδρευση των αγροτικών νοικοκυριών και την άρδευση των αγροτικών τους καλλιεργειών. Τους επιβάλει το πρόσθετο «περιβαλλοντικό τέλος», πέρα από τα τέλη άρδευσης που πληρώνουν στους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), καθιστώντας ταυτόχρονα φοροεισπράκτορες τους Δήμους με το δέλεαρ γι’ αυτούς της προμήθειας του 2,5% επί του ποσού.

Παράλληλα βέβαια απαλλάσσει από «περιβαλλοντικά τέλη» και «πράσινα ταμεία» τους μεγαλοεπιχειρηματίες στον τομέα της ενέργειας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι το νερό και η χρήση του πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως πανάκριβο εμπόρευμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας είναι αντίθετο με την επιβολή αυτού του τέλους και απαιτεί από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε ένα ακόμη φοροεισπρακτικό μέτρο σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, μετά και τα εξοντωτικά σε βάρος τους μέτρα με την ψήφιση του 4ου μνημονίου»

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                             ΠΕΤΡΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ                                  ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

banner-article

Ροη ειδήσεων