Βέροια Γράμματα & Τέχνες

Μελωδικές γέφυρες από τα Δημοτικά Ωδεία Βέροιας και Γιαννιτσών στη Στεγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας

Δήμητρα Σμυρνή

Συναντήσεις σαν τη χθεσινή ανάμεσα σε ωδεία, και μάλιστα δημοτικά, δεν παρουσιάζουν μόνο ενδιαφέρον για όσους τις παρακολουθούν, εντοπίζοντας κοινά σημεία και διαφορές και προπαντός απολαμβάνοντας το πλούσιο αποτέλεσμα της συνάντησης, αλλά κυρίως  χτίζονται γέφυρες ανάμεσα στους μαθητές τους , οδηγώντας σε μια σχέση γόνιμης αλληλοεπίδρασης και ζεστής επικοινωνίας.

Τα δυο ωδεία που συναντήθηκαν χθες, 7/4/’17, Βέροιας και Γιαννιτσών, με μικρά και μεγάλα σύνολα, ορχήστρες  και χορωδίες, ήταν φανερό πως πίσω από τις εμφανίσεις των μαθητών τους έκρυβαν δουλειά, έμπνευση και φαντασία των δασκάλων τους και κόπο και συνέπεια των μαθητών τους.

Έτσι, όσοι ήμασταν εκεί χαρήκαμε από μικρά παιδικά προσωπάκια να ξεκινούν μόλις την επαφή τους με τη μουσική μέχρι μεγάλους μαθητές, προχωρημένους πια, δίπλα σε δασκάλους με εμπειρία.

Θα ήταν άδικο να μείνουμε σε κάποιες εμφανίσεις, που οπωσδήποτε ξεχώρισαν, γιατί εκείνο που μέτρησε στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν η συλλογικότητα και το κέρδος της συνάντησης!

Με χαρά πληροφορηθήκαμε πως η συνάντηση αυτή των δύο ωδείων, με εμπνευστές της τους διευθυντές τους, Πέτρο Ρίστα και Ανδρομάχη Κυπραίου, θα επαναληφθεί αυτήν τη φορά στα Γιαννιτσά.

Ευχόμαστε την ίδια επιτυχία!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας