Βέροια Πολιτισμός

“Η Ελληνική Παράδοση”το νέο βιβλίο του Γιάννη Τσιαμήτρου – Συνέντευξη στην TV 100

Η εκπομπή ‘Πέριξ’ της TV 100, την Τρίτη 31-1-2017, το μεσημέρι, φιλοξένησε τον βεργιώτη εκπαιδευτικό, συγγραφέα και χοροδιδάσκαλο Γιάννη Τσιαμήτρο, ο οποίος μίλησε για το νέο του βιβλίο με τίτλο ‘Η Ελληνική Παράδοση’, εκδόσεις iwrite (τηλ. 2311252845).

Δόθηκε η ευκαιρία στον συγγραφέα να μιλήσει για το πολύχρονή του ενασχόληση με την ελληνική παράδοση (παραδοσιακός χορός, συγγραφή άρθρων και βιβλίων σχετικά με το ελληνικό λαϊκό πολιτισμό  κλπ).

Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίου του Γ. Τσιαμήτρου (το προηγούμενο έχει τον τίτλο ‘Λαογραφία και Παράδοση στα Ημαθιώτικα Πιέρια’), το οποίο αποτελεί μια περιεκτική εγκυκλοπαίδεια, μια σε βάθος εργασία πάνω σε βασικά λαογραφικά στοιχεία από την ελληνική παράδοση και ιδιαίτερα κάποια εισαγωγικά στοιχεία για αυτούς που ενδιαφέρονται να έλθουν σε πρώτη επαφή με τη παραδοσιακή μουσική και τον χορό. Το βιβλίο προλογίζει ο βεργιώτης έγκριτος φιλόλογος κ. Θωμάς Γαβριηλίδης.

Στις σελίδες του ο αναγνώστης θα βρει να αναπτύσσονται θέματα σχετικά με το παραδοσιακό γάμο, τα έθιμα στο Kύκλο του Χρόνου, τους παραδοσιακούς χορούς και ρυθμούς, τη παραδοσιακή μουσική, τα τοπωνύμια, τα παραδοσιακά επαγγέλματα, εδέσματα και παιχνίδια, ενώ στο παράρτημα υπάρχουν άρθρα του συγγραφέα σχετικά με τις δεισιδαιμονίες και τις προλήψεις, με τα Λαογραφικά της Βέροιας, με τα έθιμα του Πάσχα και με συμβουλές για τους νέους σχετικά με τους ελληνικούς χορούς.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να προμηθευτεί το βιβλίο με τηλεφώνημα  στο 2311242845, εκδόσεις iwrite, Θεσ/νίκη.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας