Κόσμος Σχόλια

Το ΝΑΤΟ και σε ρόλο… “φιλανθρωπίας”!

Ενα από τα πολλά εγκλήματα. Χτυπημένο τρένο σε γέφυρα

Ομολογούμε ότι σ’ εμάς το ΝΑΤΟ ήταν γνωστό για τους βομβαρδισμούς και τις επεμβάσεις του ανά τον κόσμο, ενάντια σε χώρες και σε λαούς που “σήκωναν και σηκώνουν κεφάλι”!

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τους ανελέητους δολοφονικούς βομβαρδισμούς ενάντια στη  πρώην Γιουγκοσλαβία. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους βομβαρδισμούς στις γέφυρες, στα εργοστάσια, ακόμη και στο Μέγαρο  της  Ραδιοτηλεόρασης στο Βελιγράδι,  τις δολοφονίες  χιλιάδων αμάχων, παιδιών  αλλά και δημοσιογράφων.

Σέρβος θρηνεί στα ερείπια του σπιτιού του στο Αλέξινατς. Κάτω από τα ερείπια ήταν θαμμένα όλα τα μέλη της οικογένειας
Σέρβος θρηνεί στα ερείπια του σπιτιού του στο Αλέξινατς.
Κάτω από τα ερείπια είναι θαμμένα όλα τα μέλη της οικογένειας

Όπως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις επιθέσεις… «ειρήνης»  μέσω βομβαρδισμών στη Λιβύη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν  και αλλού ανά τον κόσμο και τη διάλυση στην ουσία των χωρών αυτών, με στόχο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών και όχι μόνο!

Τέλος,  δεν μπορεί επίσης να μας αφήνει αδιάφορους ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη  Συρία, η ισοπέδωση των πόλεων και η καταστροφή της πολιτιστικής της κληρονομίας. Όπως δεν μπορεί να μας αφήνουν αδιάφορους οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους,   άλλοι θαλασσοπνίχτηκαν κι όσοι κατάφεραν να βγουν σώοι βρίσκονται όμηροι σε συνθήκες εξαθλίωσης στις απέναντι ακτές!

Δεν μπορεί λοιπόν ένας τέτοιος οργανισμός να να ενδιαφέρεται για τα κακοποιημένα παιδιά ή να έχει και… “φιλανθρωπικό” ρόλο εκτός εάν του χρειάζεται για προσωπείο!

Όμως είναι ποτέ δυνατόν ο σκοπός ν’ αγιάζει τα μέσα;

—————————————————

Αυτές οι γραμμές γράφτηκαν μ’ αφορμή τη βράβευση της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί»  στο διεθνή  φιλανθρωπικό  διαγωνισμό  «The NATO Charity Bazaar-ASBL -2016», στον οποίο συμμετείχε μ’ άλλες 24 οργανώσεις απ’ όλο τον κόσμο.

Τεύκρος

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας