Αγροτικά

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τους απλήρωτους τευτλοπαραγωγούς

Προς Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

Θέμα: Μεγάλες καθυστερήσεις στην εξόφληση παράδοσης της παραγωγής προς
τους τευτλοπαραγωγούς

Μετά την προκαταβολή – ψίχουλα που δόθηκε πριν τρεις μήνες για τη σοδειά που παρέδωσαν, οι τευτλοπαραγωγοί από την Ορεστιάδα, τις Σέρρες, το Πλατύ, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, αλλά και οργής, γιατί δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν για την υπόλοιπη οφειλή-εξόφληση που από μέρα σε μέρα υπάρχει αναβολή και κοροϊδία.

Ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει εγκαταλείψει τις μεγαλοστομίες και υποσχέσεις για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της ΕΒΖ. Ωστόσο πόρους και επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, αναπτυξιακό νόμο, μείωση τιμολογίου ενέργειας κ.ά υπόσχεται στον ΣΕΒ και τις αξιώσεις του και στους επενδυτές του εξωτερικού, όχι όμως για τη διατήρηση, εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη της ΕΒΖ, σε όφελος των μικρομεσαίων αγροτών και της ντόπιας παραγωγής για την κάλυψη των αναγκών του λαού σε ζάχαρη.

Δίκαια λοιπόν η αγανάκτηση στους τευτλοκαλλιεργητές όχι μόνο για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εξόφληση, αλλά και στην αβεβαιότητα ως προς την ύπαρξη της τευτλοκαλλιέργειας για την επόμενη χρονιά.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (Υφυ¬πουρ-γός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη)

– Σε πόσες ημέρες θα γίνει η εξόφληση των τευτλοπαραγωγών;
– Τι προγραμματισμός υπάρχει για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο για την ΕΒΖ και
– Ποιος ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη της ΕΒΖ για την κάλυψη των αναγκών της χώρας;

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ

Διαμάντω Μανωλάκου
Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής
Γιώργος Λαμπρούλης
Κώστας Στεργίου

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας