Αθλητικά

Εντυπωσίασαν Ηλίας και Αντωνιάδης στο Βαλκανικό και διεθνή αγώνα MTB της Νάουσας

topikos-athlitismos-entiposiasan-ilias-kai-antoniadis-sto-valkaniko-kai-diethni-agona-mtb-tis-naousas

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής μας Περικλής Ηλίας, με μια εκπληκτική κούρσα κυριάρχησε στο Βαλκανικό και διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας, με διοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τον Δήμο Νάουσας, την Βαλκανική Ένωση Ποδηλασίας και την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης.

Η κούρσα ξεκίνησε μπροστά από το Τουριστικό περίπτερο του Δήμου “Wild Hog” και ο Έλληνας άσος της ορεινής ποδηλασίας τέθηκε επικεφαλής από την αρχή, ακολουθούμενος από τον Έλληνα πρωταθλητή Δημήτρη Αντωνιάδη. Η υπεροχή των δύο ποδηλατών μας δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, χαρίζοντας στο τέλος το “1-2” στην Ελλάδα. Εξαιρετική εμφάνιση και για τον νεαρό Αλέξανδρο Βροχίδη, που πίεσε τον Τούρκο Kelleci, αλλά δεν κατάφερε να του “κλέψει” το χάλκινο μετάλλιο και περιορίστηκε στην, τιμητική και ελπιδοφόρα για το μέλλον, τέταρτη θέση.

Το χρυσό μετάλλιο στις Κορασίδες κατέκτησε η Κατερίνα Ελευθεριάδου, σε μια κούρσα που δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας της από τις αντιπάλους της. Πολύ καλή εμφάνιση και για την Βαρβάρα Φασόη στις Γυναίκες που πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Τέλος, εντυπωσιακή εμφάνιση και χάλκινο μετάλλιο για τον Ηλία Τσορτουκτσίδη στους Παίδες, ο οποίος κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση σε μία κατηγορία με έντονο συναγωνισμό.

Συνολικά η Ελληνική ομάδα κυριάρχησε κατακτώντας συνολικά 2 χρυσό, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα μετάλλια και κατέκτησε την πρώτη θέση στον σχετικό πίνακα μεταλλίων.

ΘΕΣΗ

ΧΩΡΑ

ΧΡΥΣΑ

ΑΣΗΜΕΝΙΑ

ΧΑΛΚΙΝΑ

1.

ΕΛΛΑΔΑ

2

1

2

2.

ΣΕΡΒΙΑ

2

3.

ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ

1

2

4.

ΚΥΠΡΟΣ

1

5.

ΤΟΥΡΚΙΑ

1

3

6.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

1

1

7.

FUROM

1

Συνοπτικά τα αποτελέσματα του Βαλκανικού πρωταθλήματος στις τρεις πρώτες θέσεις και οι θέσεις των Ελλήνων αθλητών έχουν ως εξής:

ΑΝΔΡΕΣ (33,6 χλμ)

1.

ΗΛΙΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Ελλάδα

1.39.58

2.

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ελλάδα

1.40.23

3.

KELLECI Abdulkadir

Τουρκία

1.44.17

4.

ΒΡΟΧΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ελλάδα

1.45.26

ΓΥΝΑΙΚΕΣ (28,8 χλμ)

1.

CRNOGORAC JOVANA

Σερβία

1.43.50

2.

TANOVIV LEJLA

Βοσνία-Ερζεγοβίνη

2.00.13

3.

ΦΑΣΟΗ ΒΑΡΒΑΡΑ

Ελλάδα

– 1 στροφή

6.

ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗ ΔΑΝΑΗ

Ελλάδα

– 2 στροφές

ΕΦΗΒΩΝ (24 χλμ)

1.

BARAK ANTONIO

Βοσνία-Ερζεγοβίνη

1.18.48

2.

DIMA EMIL

Ρουμανία

1.19.29

3.

MALNASI ATTILA

Ρουμανία

1.22.30

4.

ΚΟΥΦΟΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Ελλάδα

1.23.31

6.

ΣΥΡΙΓΟΣ ΟΡΦΕΑΣ

Ελλάδα

1.25.29

7.

ΚΟΛΟΒΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Ελλάδα

1.25.47

12.

ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Ελλάδα

1.29.59

ΠΑΙΔΕΣ (19,2 χλμ)

1.

ΠΡΟΚΟΠΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Κύπρος

1.00.28

2.

DOGAN HALIL IBRAHIM

Τουρκία

1.01.36

3.

ΤΣΟΡΤΟΥΚΤΣΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

Ελλάδα

1.01.36

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (9,6 χλμ)

1.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ελλάδα

37.28

2.

NIKOLOVSKA KATERINA

FYROM

41.28

3.

KOYUN KEZIBAN

Τουρκία

51.56

ΝΕΑΝΙΔΕΣ (14,4 χλμ)

1.

RAKIC MILICA

Σερβία

56.33

2.

MANDUSIC MARINA

Βοσνία-Ερζεγοβίνη

57.19

3.

CAKIR AYSE

Τουρκία

59.18

4.

ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Ελλάδα

1.11.52

Την απονομή των μεταλλίων έκαναν ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, ο Αντιπρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης και Ταμίας της Ε.Ο.Π. κ. Παναγιώτης Πριστούρης, ο Αντιπρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης και πρόεδρος της Κυπριακή Ομοσπονδίας κ. Νάκης Μιχαηλίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Βαλκανικής Ένωσης κ. Marko Pročikević, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ ολυμπιονίκης κ. Κλεάνθης Μπάργκας, ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού του Δήμου κ. Στέλιος Δάγγας και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ κ. Παύλος Παπαδόπουλος.

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Το Σάββατο (04/07) το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νάουσας έγινε η τελετή έναρξης των αγώνων, όπου ο Δήμαρχος της Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, ο Αντιπρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης και Ταμίας της Ε.Ο.Π. κ. Παναγιώτης Πριστούρης, ο Αντιπρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης και πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Νάκης Μιχαηλίδης και ο εκπρόσωπος της ΕΠΣΜΑΘ κ. Κώστας Τσορτουκτσίδης καλωσόρισαν τις ξένες αποστολές και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους αγώνες.

Στην διάρκεια της παρουσίασης δημιουργήθηκε πρόβλημα με την αποστολή της FUROM η οποία δεν ήθελε να παρελάσει με το όνομα ”FUROM” αλλά με το όνομα ”MACEDONIA”, κάτι που προξένησε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Νάουσας και της Ε.Ο.Π. . Οι εκπρόσωποι της αποστολής της γείτονος χώρας έπειτα από διαβουλεύσεις και αφού δεν συμμορφώθηκαν με τους κανονισμούς αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την τελετή.

Στους αγώνες της Κυριακής, οι αθλητές της FUROM υποχρεώθηκαν να καλύψουν με διακριτικά την οποιαδήποτε αναφορά της λέξης ”MACEDONIA” από τις στολές τους προκειμένου να τους επιτραπεί να αγωνιστούν.

banner-article

Ροη ειδήσεων