Αλεξάνδρεια Βέροια Γράμματα & Τέχνες

«Τιμής Ένεκεν» – Μια διακριτική μουσική παρουσία με ιδιαίτερο μυσταγωγικό βάθος

texnes-chalatsis-timis-eneken-veroia-evichi-poli-2015

«Βέροια – Εύηχη Πόλη» 2015 – Αρχαιολογικό μουσείο Βέροιας

Μια “δροσερή” μουσική παρένθεση στην πληθώρα των χθεσινών (19-06-15) εκδηλώσεων της διοργάνωσης “Βέροια -Εύηχη Πόλη”, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από το τρίο “Τιμής Ένεκεν”, ίσως στον πιο αντιπροσωπευτικό χώρο για ένα διακριτικό σχήμα, τριών νέων σχετικά στην ηλικία μουσικών, που με τη λιτή παρουσία αλλά πλούσιο το ηχητικό αποτέλεσμα μόνον ενός Τσέλου, μιας κιθάρας και κρουστών, έδωσε ένα πλούσιο αποτέλεσμα δημιουργώντας απαλά αλλά συνάμα βαθιά συναισθήματα.

Ιδανική η ώρα του καλοκαιρινού σούρουπου, στις 21.00, η ώρα που … “ασημίζει” συνήθως ο περίβολος των εξωτερικών εκθεμάτων του Μουσείου, από το φεγγάρι αλλά και τον ειδικό χαμηλό φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου, έδωσε στην όλη ατμόσφαιρα χαρακτήρα μυσταγωγίας, πόσο μάλλον για το εκλετκτικό κοινό του είδους που απορροφημένα, σχεδόν, απολαμβανε πολλά ορχηστρικά θέματα, τόσο από την Ελληνική όσο και από την παγκόσμια σκηνή, μέχρι και τζαζ, ενώ δεν έλλειψαν και κάποια από τα τραγούδια των ίδιων των πρωταγωνιστών που απέσπασαν από την πρώτη στιγμή  το ενδιαφέρον του κόσμου.

politismos-eyixi-2015-kepa7Λίγα λόγια για τους μουσικούς

Το μουσικό σχήμα “Τιμής Ένεκεν” δημιουργήθηκε, με την μορφή ντουέτου, τον Ιανουάριο του 2014 από τον Αλέξανδρο Χασιώτη (κλασσική κιθάρα) και την Γεωργία Πετμεζά (τσέλο). Τον Σεπτέμβριο του 2014 γίνονται τρίο, με την προσθήκη του Δημήτρη Βίττη (κρουστά). Ερμηνεύουν συνθέσεις του Α.Χασιώτη ενορχηστρωμένες για τσέλο-κιθάρα-κρουστά, με ήχους επηρεασμένους από Δύση και Ανατολή και αρμονίες που συνδυάζουν το κλασσικό με το μοντέρνο. Επίσης οι “Τιμής Ένεκεν” ερμηνεύουν διασκευές γνωστών ευρωπαϊκών έργων (τάνγκο, βαλς, κινηματογραφικά, τζαζ κ.α).

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ανάλογες μουσικές παραστάσεις επιπέδου, όπως η χθεσινή, θα έπρεπε να χαίρουν μεγαλύτερης στήριξης από όλους μας.

texnes-chalatsis-timis-eneken-veroia-evichi-poli-20152

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας