Αγροτικά

“Καπέλωμα” του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας;;;

2014-08-13-Sxolia-kapeloma-agrotikoy-syllogou

Αίσθηση προκάλεσε η αποχώρηση του Προέδρου και του Γραμματέα του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσου Χαλκίδη και Θοδωρή Παπακωνσταντίνου από τη χθεσινή σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Ημαθίας, σε συνέχεια της υπόθεσης ρωσικό «Εμπάργκο» των τοπικών προϊόντων.

Όπως τονίζουν σε σχετική ενημέρωση που έγινε χθες το απόγευμα εκ μέρους του Συλλόγου, δεν τους δόθηκε στη χθεσινή σύσκεψη ο λόγος για τη διατύπωση των θέσεών τους, ενώ στην προχθεσινή σύσκεψη της Δευτέρας συμμετείχαν κανονικά.

Η εκπροσώπησή τους έγινε τελικά, εκ των πραγμάτων, από τους συνεταιριστές και τους άλλους εμπλεκομένους φορείς, κάτι που προφανώς ενόχλησε την ηγεσία του Αγροτικού Συλλόγου, τη στιγμή μάλιστα, όπου στην αίθουσα συνεδριάσεων παρέμεινε μια απλή αγρότισσα, έτσι αυτοσυστήθηκε η ίδια, με εξωθεσμικό δηλαδή ρόλο, η οποία ωστόσο αποχώρησε σχετικά γρήγορα μετά από φραστική διαμάχη της με το Θεολόγη Καραΐνδρο, καθώς ο δεύτερος δεν έδειξε να ενστερνίζεται το σκεπτικό της, που συγκεφαλαιωνόταν στην ανάγκη αποκατάστασης των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας και τη διέκοψε με σχετικά έντονο ύφος:
«Δεν ήρθαμε εδώ να ακούμε τέτοια πράματα… Από τη μια ζητάμε λεφτά από την ΕΟΚ και από την άλλη τους χτυπάμε», είπε ο Πρόεδρος της Venus Growers.

Ενδεχομένως, οι σχέσεις των δύο μερών, Συλλόγου – Συνεταιριστών, να «κλονίστηκαν» κατά κάποιον τρόπο και λόγω της διαφωνίας του Συλλόγου για την εκπεφρασμένη πρόθεση της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών, στην προηγηθείσα σύσκεψη του Σαββάτου για το θέμα «εμπάργκο», να πεταχτούν σήμερα στην Κουλούρα επί της Εγνατίας, τόνοι φορτίου ροδακίνων, κάτι που φαίνεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ότι δε θα γίνει.

«Είναι προσβολή στο προϊόν που μας τρέφει, είναι πρόκληση να πετάμε ροδάκινα, όταν ο κόσμος πεινάει. Θα έπρεπε να τα μοιράσουμε στον κόσμο, αν θα θέλαμε να δώσουμε έναν συμβολικό χαρακτήρα διαμαρτυρίας», δήλωσε σήμερα το πρωί στη «ΦΑΡΕΤΡΑ» ο Θ. Παπακωνσταντίνου, ερωτώμενος για τα σχετικά.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας